10 Ice-Breakers waarmee je je date beter leert kennen

10 datingtips

Niet iedereen is van nature een enorme kletskous en kan een gesprek van nature makkelijk laten verlopen. Dat is helemaal niet erg, want we zijn allemaal verschillend en dat maakt het juist zo mooi, ook tijdens het daten. Want het kan zijn dat je iemand treft die niet per se al je hokjes afvinkt, maar waar je je wel tot aangetrokken voelt. Wij willen je helpen met wat leuke ice-breakers die je in geval van nood (of juist ter voorbereiding van je komende date) kunt gebruiken. En schaam je vooral niet om deze gewoon erbij te pakken tijdens je date. 

1          Stel je jezelf voor zittend op een bankje op jouw favoriete plek op aarde. Waar staat dat bankje en met wie zou je daar dan het liefst zitten?

2          Stel dat je je naam mag veranderen, welke naam zou je dan kiezen en waarom?

3          Wat doe je het liefst wanneer je vakantie hebt?

4          Wat is jouw verborgen talent?

5          Wat is volgens jou de beste uitvinding ooit?

6          Welke drie landen wil je graag nog eens bezoeken en waarom?

7          Ben je een ochtend of een avond mens?

8          Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?

9          Wat is het eerste wat je opvalt bij mensen?

10        Stel dat je een tijdmachine tot je beschikking hebt. Naar welk moment zou jij jezelf laten reizen en waarom?

Bron: Handige vragen

Talk – Do’s & Don’ts

De ice-breakers dienen natuurlijk als kick-start voor jouw gesprek en date, maar wat zijn nou topics waar je juist wel, of juist niet over kunt praten tijden je date (dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn). 

Do’s 

Wees geïnteresseerd en vraag door, probeer in te haken op dingen die je date vertelt. Dit komt heel erg positief over, het laat zien dat je luistert en geïnteresseerd bent in de persoon tegenover je.

Geef af en toe eens een complimentje, of spreek uit wat je leuk aan de ander vindt. Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen, dus daar kan je weinig mis mee doen (mits hij gemeend is natuurlijk)

Komt er een topic voorbij waar je graag over praat, of waar je wat meer van wil weten, wees niet bang om de diepte in te gaan, ook op een eerste date.

Blijf netjes en beschaaft, een date kan natuurlijk tegenvallen. Echter win je meer met het netjes afsluiten van een date. Houd karma aan jou kant en behandel ook een minder leuke date met respect.

Don’ts

Wat echt een no-go is, constant met je telefoon bezig zijn. Mocht je je telefoon om een specifieke reden in de gaten moeten houden geeft dit dan gelijk aan als je aankomt. Dit voorkomt dat je ongeïnteresseerd overkomt op de ander. 

Probeer ongemakkelijke gesprekken niet ‘te redden’, it takes two to tango! Soms moeten beide personen even acclimatiseren en even hun voelsprieten uitgooien om te kijken wie ze voor zich hebben. Dus een wat ongelukkig start hoeft niet per se te betekenen dat de hele date gedoemd is om te mislukken.

Drink niet te veel, of houd het tempo aan die je date ook aanhoudt. Want niets is een grotere afknapper dan op een gegeven moment dronken tegenover je date zitten.

Laat ex’en en uit de hand gelopen flirts maar even voor wat ze zijn, niemand zit erop te wachten om te horen wat je ex heeft fout gedaan. Dit soort dingen kun je altijd nog bespreken, mocht je daar heel veel behoefte aan hebben.

Daten heeft aan de ene kant heel veel regels, maar aan de andere kant natuurlijk niet. Het is een wisselwerking tussen twee personen, en is vooraf niet te plannen hoe het gaat verlopen. Laat zien wie je bent, stel je open naar de ander, wie weet is die leuke onbekende wel je toekomstige partner, of een levenslange vriend. En zo niet, dan kan je alsnog terug kijken op een dag of avond waarin je weer bezig bent geweest met je pad naar de liefde.

Wil jij een ook een leuke date en ben je helemaal klaar met Tinder Neem dan contact met ons op. Wij gaan voor je op zoek naar een leuke en passende match.

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart