This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Aantrekkingskracht

Aantrekkingskracht

Hoe vaak we het ook mogen hebben over hoe het de binnenkant is die telt, onze ogen kunnen een mooie verschijning niet negeren. De eerste indruk is altijd van belang. Men denkt dat wanneer de eerste indruk wordt gevormd, een persoon de neiging heeft om deze te versterken. Het uiterlijk van een persoon wordt onmiddellijk in de hersenen verwerkt, voordat we het zelfs maar beseffen. In minder dan twee seconden hebben we een oordeel geveld over de persoon voor ons. 

 

Zijn manier van kleden, zijn huidskleur, zijn ogen, zijn mond… kortom alles wordt gecatalogiseerd en geclassificeerd. Zonder iets te zeggen hebben wij al veel geïnterpreteerd!

In feite duurt het slechts een tiende van een seconde om te bepalen of we een gezicht aantrekkelijk vinden. 

 

Onbewust voelen mannen en vrouwen zich aangetrokken tot symmetrische gezichten. Deze functie wordt beschouwd als de grootste indicator van schoonheid. 

Een goed figuur maakt ook iemand aantrekkelijk en deze eigenschappen zijn nog steeds relevant. 

 

Geur

De natuur helpt ook een handje mee om te bepalen wie we aantrekkelijk vinden (of juist niet). Door de geur van een ander herkennen we met wie we het best voor nageslacht kunnen zorgen. Door geur kunnen we iemand zeer aantrekkelijk vinden, of juist niet.

 

Feromonen

Een andere factor van aantrekkingskracht gaat onbewust via het hormoon feromonen die mannen uitscheiden. Onbewust neemt de vrouw het hormoon waar en kan hierdoor een man aantrekkelijk vinden of juist niet. Wat zijn feromonen? Feromonen zijn chemische signalen die dieren uitscheiden om met andere dieren te kunnen communiceren om voor nageslacht te zorgen. De mens is hierop geen uitzondering en doet hetzelfde.

 

De X factor

Sommige mensen zijn niet mooi of knap maar hebben ‘iets speciaals’ dat hen onweerstaanbaar maakt. Hun manier van spreken of lachen, hun gevoel voor humor, hun intelligentie… ‘Interessante’ eigenschappen werken heel goed. Het goede nieuws is: wat je uitstraalt of uitzendt heb je voor een groot deel zelf in de hand!

 

Zelfvertrouwen

Een hele belangrijke factor voor aantrekkingskracht is zelfvertrouwen. Want ben je tevreden met jezelf, vind je jezelf wat waard en maak je je geen zorgen om wat anderen van je vinden? Dan zie je dat terug in je lichaamshouding, de manier waarop je praat, kijkt en lacht. Stel, je loopt altijd een beetje krom en naar voren gebogen, je praat zachtjes en kijkt vaak naar de grond, dan ga je je vanzelf ook klein en nederig voelen. Je voelt je zoals je lichaam zich toont. Leer jezelf aan om een zelfverzekerde houding aan te nemen, daarmee voel je je beter en vergroot je je aantrekkingskracht.

 

Verliefd worden hangt nauw samen met seksuele aantrekkingskracht. Maar andere factoren zijn ook van invloed, zoals de omstandigheden en tijd waarin beide partijen zich bevinden, hun ontvankelijkheid, overeenkomsten, verlangens, waarden of gedeelde interesses. Alles telt!

Daarom is seksuele aantrekking zowel fysiek als chemisch. Natuurlijk kunnen we zien dat chemicaliën (stoffen en hormonen) eraan bijdragen, maar zonder een goede eerste indruk valt er heel wat goed te maken.

Het lijdt geen twijfel dat voorkeuren per persoon verschillen. 

 

Broninformatie: Verken je geest