This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Bij nul beginnen met je nieuwe relatie

Bij nul beginnen met je nieuwe relatie

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld binnen twaalf maanden de zoektocht naar een nieuwe relatie na scheiding weer begint. Sommige moeten er helemaal niet aan denken en raken al in paniek of zijn onzeker dat ze nooit meer een nieuwe partner zullen krijgen. Een aantal singles begint tijdens de scheiding al weer met daten en kunnen niet wachten tot alles definitief is afgerond.

 

Het allerbelangrijkste voordat je weer op zoek gaat naar een nieuwe partner is dat je zelf goed in je vel zit. Zorg dat je na je verlies/scheiding van je partner weer tot rust bent gekomen en alles goed verwerkt hebt. Neem de tijd daarvoor. Er zijn singles die "niet alleen kunnen zijn” en in blinde paniek maar weer snel een relatie aangaan = rebound relatie. De angst om alleen te zijn is voor velen een goede reden om weer snel te gaan daten. Je zult zien dat de meeste van deze relaties zullen mislukken. Neem eerst de tijd voor jezelf. Er zijn genoeg alleenstaanden, jij bent niet de enige. De opvoeding van je kinderen of het financiële aspect kan voor een alleenstaande zwaar zijn. De behoefte om dan snel iemand te vinden om dit makkelijker aan te kunnen ligt voor de hand maar is niet verstandig om te doen. Het is helemaal geen ramp om geen partner te hebben of om alleen te zijn. Haastige spoed is nog steeds zelden goed.

 

Wanneer je de juiste man/vrouw tegen bent gekomen, hoe zit het dan met de kinderen?

Bouw het rustig op. Confronteer je kinderen niet te snel met je nieuwe partner. De kinderen hebben meestal ook het een en ander moeten verwerken en als je te vroeg je nieuwe date voorstelt, kan het zomaar zijn dat ze misschien weer snel afscheid moeten gaan nemen als het tussen jullie twee toch niet klikt. Ook al ben je nog zo verliefd, jouw kinderen hebben andere emoties dan jij. De fijne gevoelens die jij bij je nieuwe liefde voelt, hoeft bij de kinderen helemaal niet zo prettig te zijn zoals jij ze ervaart. Laat je kinderen pas met je nieuwe geliefde kennismaken als de liefdesrelatie serieus is. Neem de tijd voor alles en verwacht niet dat je kinderen, jij en je nieuwe vlam direct een hecht gezin kunnen gaan vormen. Daar gaat heel veel tijd overheen.

 

Een nieuwe relatie kost tijd. Neem die tijd ook. Ga dus zorgvuldig en voorzichtig te werk en bereidt de komst van je nieuwe partner dan ook goed voor.