Blijf onafhankelijk in een relatie

Behoud je individualiteit en zorg dat de relatie je meer laat stralen dan anders. Het gebeurt heel vaak dat mensen zich verliezen in hun relatie. Maar het hele idee om iemand te vinden om je leven mee te delen, wat dan vervolgens je recht op onafhankelijkheid overschaduwt, dan kan toch niet de bedoeling zijn van een relatie.

Blijf onafhankelijk in een relatie

Het maakt niet uit hoeveel je om je partner geeft, je onafhankelijkheid moet je niet opofferen. Er zijn genoeg manieren te bedenken om samen te zijn, zonder een groot deel van jezelf op te geven. Wanneer je partner dit wel van je vraagt en zijn opvatting niet bijstelt, dan moet je een punt zetten en maken dat je wegkomt.

Het behouden van je onafhankelijkheid is één van de belangrijkste dingen die je jezelf kunt geven, want dit geeft jou de vrijheid om echt jezelf te zijn.  Jezelf veranderen om een ander te behagen is niet goed, want het zal tal van hobbels op de weg veroorzaken. Van kleine wrokgevoelens tot grote haat, van ontrouw  tot echtscheidingen toe, het zal niets positiefs opleveren wanneer jij je ziel verkoopt.

Hoe eigenheid te behouden in een relatie?

Of je relatie slechts een paar dagen oud is of als je al jaren samen bent, er zijn enkele zaken die je in gedachten moet houden als het gaat om het houden van controle en het behouden van zelfstandigheid. Het zijn fundamentele zaken, die voor iedereen op een bepaalde manier gelden.

  1. Baan

Ook al krijg je een relatie met iemand die genoeg geld heeft om comfortabel te leven zonder te werken, zorg ervoor dat je zelf een baan houdt of hebt. Wanneer één van de twee al het geld heeft, kan dat onbewust gebruikt worden om wensen voor elkaar te krijgen bij de ander. Het kan er ook insluipen dat je als vrouw je de secretaresse gaat voelen van je partner, omdat je allerlei klusjes toegeschoven krijgt.

Zorg dat je financieel zelfstandig blijft, zodat je niet hoeft uit te leggen aan de ander waarom je geld nodig hebt. Blijf op je eigen niveau leven en koop alleen wat jezelf kunt betalen. Je hoeft dan niet alleen blij te zijn met gift van de ander. De relatie zal beter lopen dan ooit, wanneer je partner je onafhankelijkheid waardeert en respecteert.

Controle over je financiën is erg belangrijk. Het geeft je de kracht om je eigen beslissingen te nemen en om jezelf te blijven. Hoe meer afhankelijk je bent van iemand, hoe groter de kans is om jezelf te verliezen. Dodelijk voor een relatie.

  1. Eigen vrienden

Gezamenlijke vrienden hebben is natuurlijk goed, maar onthoud dat het belangrijk is altijd je eigen groepje vrienden aan te houden. De vrienden van je partner mogen ook best jouw vrienden worden, maar die zullen in mindere tijden altijd zijn kant kiezen. Laat je eigen vrienden niet meteen vallen, want het besef dat je vrienden er niet voor jou zullen zijn op slechte momenten,  is misschien wel één van de meest trieste dingen om te bedenken.

Het is natuurlijk prettig wanneer je partner zich vaak bij jou voegt, maar probeer solo tijd te besteden met je vrienden. Omdat de mensen die er al lang waren voordat je partner er was,  zal u eraan herinnerd worden  wie je werkelijk bent. Zij zullen jou de beste steun geven als stront aan de knikker is.

  1. Tijd alleen

Er is absoluut niets mis om enige tijd alleen door te brengen. Of het nu gaat om het genieten van een mooie lentedag met een koffie in je tuin, of het nemen van tijd voor jezelf om te genieten van hobby’s.

Ook al hou je van de persoon waar je mee samen bent, je moet ook van jezelf houden. Lekker een middag dingen voor jezelf doen, is heerlijk.

  1. Eigen hobby’s

Het is niet vanzelfsprekend om je hobby’s op te geven voor je partner. Het is van belang om je eigen hobby’s te houden. Wil je iemand met de zelfde hobby’s als jij, dan moet je even langer doorzoeken. In de praktijk is het vaak dat partners op verschillende manieren hun vrije tijd willen invullen en daar is niks mis mee. Het gaat er om dat je je eigen ziel moet voeden met zaken die jouw interesse hebben en aan jou passie geven.

  1. Mening

Een andere manier om je onafhankelijkheid te houden is om een oordeel te hebben. Het hebben van een relatie betekent niet dat je niet zelf mag oordelen en na mag denken, toch? Blijf bij je standpunt, geef jouw mening en speel een actieve rol in jullie partnerschap.

Wil je over kleine zaken zeggenschap, ook goed, het is echter belangrijk dat je over grote zaken, zoals je toekomst, jezelf laat horen. Hetzelfde kan ook gezegd worden over geloofsovertuigingen. Blijf bij je eigen mening. Het kan niet dat je van mening verandert voor de ander. Dat leidt tot niks. Je bent een individu en hebt recht op je eigen mening.

  1. Opofferen

Behoud je onafhankelijkheid door te behouden wat belangrijk voor je is. Sommige mensen vinden dat liefde gelijk staat met opoffering, dit is zo tot op zekere hoogte. Het voelt ook goed om sommige dingen te geven voor het welzijn van je partner en voor je relatie, maar zorg ervoor dat je niet te veel opoffert. Je zult niet de eerste zijn die een hekel krijgt aan zijn partner en jouw partner kan ook aan jou een hekel gaan krijgen. Dan is al het opofferen voor niets geweest.

  1. Focus

Je kunt in een relatie alleen onafhankelijk  blijven, wanneer je niet van alles een punt maakt. Zeker niet van alle kleine dingen. Het erge is dat je dan de focus op zaken die er toe doen, helemaal kwijt bent. Een vraag leidt altijd tot een andere vraag. Er is dus geen twijfel dat je hersenen gaan malen en alles buiten proporties blazen. Onthoud ook dat het leven doorgaat, ook al zijn het wel eens lastige tijden waarin je je bevindt.

  1. Handtekening

Enorm belangrijk om te onthouden is om nooit iets te ondertekenen dat tegen je kan werken in de toekomst. Dan hebben we het niet over het huwelijk, maar over alledaagse dingen, die je deelt met je partner. Aanschaffen van grote zaken zoals een huis of contracten voor verkoopactiviteiten. Zet niet ongelezen je handtekening.

Zet nooit je onafhankelijkheid op het spel

Uiteindelijk is het een genot iemand te vinden waar je je leven aan toevertrouwt, ervaringen mee kunt delen en oud mee kan worden. Dat is een van de grootste cadeautjes van het leven, en je moet er van overtuigd zijn dat je met heel je hart gewaardeerd wordt en dankbaar dat je je leven gegeven hebt.

Echter, zet nooit je onafhankelijkheid en persoonlijke blijdschap op het spel. Wanneer dat namelijk moet, dan is dat een teken dat betreffende relatie niet de goede is voor jou.

Bron: Singlessite 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart