This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Catfishing, veel online daters zijn teleurgesteld

Catfishing, veel online daters zijn teleurgesteld

Een op de drie mannen is wel eens teleurgesteld over het uiterlijk van hun date, omdat het niet voldoet aan de verwachtingen van het online profiel. Bij vrouwen is bijna de helft (46%) teleurgesteld wanneer het tot een fysieke date komt.

Vooral vrijgezelle dertigers zijn actief op datingapps (zo'n 60 procent). Tussen mannen en vrouwen is het verschil groot. Waar 37 procent van de mannelijke vrijgezellen aan online dating doet, is dat onder vrouwen slechts 28 procent. Verder blijkt uit onderzoek dat er niet altijd de waarheid wordt gesproken op datingprofielen. Ruim één op de zes online daters geeft toe dat hun profiel geen goed beeld geeft van wie ze werkelijk zijn. Vooral onder jongeren en laagopgeleiden is dit aandeel hoog. Op veel datingplatforms is de profielfoto het 'uithangbord'. Maar deze foto is niet altijd waarheidsgetrouw: ruim 20 procent van de online daters presenteert een jongere versie van zichzelf en 12 procent een bewerkte profielfoto! 

 

Wees waakzaam

 

Heeft hij overal vage smoesjes over en wil hij alleen bellen/What Appen maar (nog) niet in real life afspreken? Dan moeten er belletjes gaan rinkelen.

 

Hij vraagt rare dingen van je

 

Hij vertelt je dingen 'omdat hij je zo goed kan vertrouwen'. De gesprekken voelen prettig en veilig bij hem maar na een tijdje blijkt dat hij daar eigenlijk ook iets voor terug wil. Een pikante foto bijvoorbeeld of de betaling van een openstaande rekening! Jij bent tenslotte de enige waarop hij terug kan vallen en die hij kan vertrouwen. Op jou kan hij terugvallen. Jij helpt hem uit de brand, omdat jij de enige bent die hem kan helpen. Als je diep in je hart kijkt, weet je dat dit niet klopt. Volg je gevoel en begin er niet aan!

 

Het is altijd belangrijk om feiten te checken. Een fijn hulpmiddel is Google. Wat komt er uit als je zijn naam intikt? Ook kun je via Google Screen zijn foto checken. Als de foto op meerdere sites of social media-profielen te vinden is, weet je eigenlijk al genoeg. Heeft hij heel weinig vrienden op social media of zijn het vooral 'nepaccounts' waar men mee bevriend is! Als je sterke twijfels hebt over iemand, luister dan naar je intuïtie. 

 

Wees eerlijk en echt!

 

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 10 procent van de online gegevens niet accuraat zijn, maar er worden over drie dingen het meest gelogen op datingprofielen, namelijk lengte, inkomen en uiterlijk. Zo wordt veelal gezegd dat iemand een paar kilootjes lichter is, een hoger salaris heeft en bovendien worden vaak ook veel oude(re) foto’s gedeeld. Bij vrouwen zijn het meestal de foto’s die er niet helemaal naar waarheid uitzien. We kiezen alleen maar foto’s waar we perfect opstaan uit en daar gooien we ook nog wat filtertjes overheen! Bovendien zijn vrouwen niet echt eerlijk over hun gewicht. Dat blijft een gevoelig puntje.

Natuurlijk kies je foto’s uit waarop je er goed uitziet, maar zorg dat je profielfoto’s op jou lijken. Voorkom onrealistische foto’s, filters die flatteren of gedateerde foto’s. Dat voorkomt teleurstellingen tijdens een date. Men is geïnteresseerd in wie (de authentieke) jij echt bent.

 

Gebruik geen aanstootgevende foto’s of oneerbiedige voorstellen. Houd het netjes. Anders loop je het risico anderen te beledigen en jezelf voor schut te zetten. Het is opvallend dat vrouwen zoveel negatiever zijn dan mannen, terwijl juist vrouwen vaker aangeven hun profielfoto te bewerken!

 

Verdachte profielen en ongewenst gedrag verpesten de lol voor iedereen. Hoewel het moeilijk is om achter de ware bedoelingen van de persoon te komen is je intuïtie het belangrijkst. Voelt het niet goed? Dan is het vaak ook niet goed.