This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Daten na je scheiding

Daten na je scheiding

Het is niet erg om lang in een rouwproces te blijven hangen. Door de scheiding ben je beschadigd, je eigenwaarde heeft een deuk opgelopen. Werk daar eerst aan. Neem de tijd om je verdriet te verwerken.

 

Een beëindiging van een relatie gaat over het algemeen samen met een rouwproces

Om door te kunnen is het voor sommigen goed de tijd te nemen om emotioneel, mentaal en misschien ook financieel los te komen van de ander. En dat heeft tijd nodig. Geef jezelf de tijd om na te denken, te rouwen en ga daarna pas op zoek naar een nieuwe partner. Er treden dan ook grote verschillen op tussen de tijd die mensen voor zichzelf nodig hebben om weer open te staan voor een nieuwe relatie (is bij iedereen anders).

 

Wanneer je nog steeds te veel met je ex bezig bent met wat hij/zij aan het doen is en je hebt hierbij jaloerse gevoelens, dan is het te vroeg om een nieuwe relatie aan te gaan. Ga zeker ook geen relatie aan om je ex iets te laten zien (jaloezie, ik heb je niet nodig enz.). Als je niet gaat voor de ware Jacob, word je relatie een flauw aftreksel van wat je eigenlijk wilt. Dat heb je in je vorige relatie al gehad, dus waarom zou je dat opnieuw willen? Je hebt nu de kans om "De Ware” te vinden. Laat dan al diegenen waarvan je zeker weet jij gaat het niet worden, links liggen (voorkomt ook een grote teleurstelling bij de ander). Bovendien wil niemand daten met iemand die nog emotioneel verbonden is met een ander. Zorg ervoor dat je alle eventuele onderliggende problemen met betrekking tot je ex-echtgenoot en de scheiding hebt verwerkt en opgelost is en zorg ervoor dat je om juiste redenen gaat daten. Doe dit niet omdat je niet alleen wilt zijn Wie je bent heeft niets te maken met of je samen met iemand bent. Vlucht dus niet in een nieuwe relatie omdat je niet alleen durft te zijn!

 

Vermijd negatief denken of piekeren over mislukte relaties uit het verleden. Iedere relatie is anders! Geef het een kans en blijf positief. Kijk ook kritisch naar je vorige relatie(s), waar ging het mis? Maak niet dezelfde fout.

Sommige single ouders stellen het daten uit omdat ze zich zorgen maken om hoe het hun kinderen beïnvloedt. Laat je kinderen geen beslissingen voor jou nemen op dit gebied, dus als jij wilt daten moet je dat vooral niet laten Je doet er wel verstandig aan met kinderen, alleen te daten met iemand waarmee je een serieuze, langdurige relatie voor ogen hebt. Stel pas iemand voor, wanneer het echt serieus is en ga niet te snel. Zo voorkom je dat je kind telkens geconfronteerd wordt met een nieuwe dame/heer die ook weer uit zijn/haar leven verdwijnt. Zo creëer je geen stabiele thuissituatie. Als je gevoel blijft groeien dat je nieuwe date tot een bestendige relatie zou kunnen leiden, dan komt vanzelf het moment om je toekomstige partner aan je zoon/dochter voor te stellen. Je bepaalt daarin zelf het moment. Jij kent jouw kind als geen ander  en je kunt zelf het beste inschatten hoe je dit aan ga pakken.  

 

Als je voelt dat je klaar bent om te daten, laat niets je dan ook tegenhouden. Vertrouw je gevoel en ga ervoor!