This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Daten in tijden van corona

Daten in tijden van corona

Iemand om tegenaan te leunen. Waarmee je alles kunt delen en elkaar (zeker in deze coronacrisis) kan geruststellen. Het gevoel te hebben er niet alleen voor te staan maar dat je iemand hebt waarmee je alles kunt delen. Dat kan een alleenstaand iemand vaak niet! Het bewijs wordt in deze crisis weer geleverd. De mens is een sociaal wezen en heeft behoeft aan contact.

 In tijden van social distancing is daten lastig. Gelukkig betekent dat niet dat je je zoektocht naar ware liefde hoeft stil te leggen. Liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit!

 

Hoe dan? 

Je kunt bijvoorbeeld weer old school bellen met elkaar en als volgende stap elkaar voor het eerst zien via Skype, videobellen enz. Het heeft wel wat. Ieder met een drankje en een hapje op z’n eigen bank en zo kijken of er chemie is. Ben creatief en houd het vooral leuk. Kijk wat je samen (op afstand) wel kan doen. Tegelijk je favoriete gerecht koken, film kijken, maak een playlist van je favoriete muziek (muziekkeuze zegt veel over een persoon) of speel online een quiz met elkaar. Laat foto’s zien over leuke momenten in je leven en bespreek ze met je date via Skype. Mensen vinden echt wel een manier om het daten toch door te zetten. Het heeft echt wel wat. Ieder met een drankje en een hapje in zijn woonomgeving op z’n eigen bank en zo kijken of er een chemie is tussen jullie twee.

Persoonlijk afspreken kan nog wel, maar mensen moeten voorzichtig zijn. Neem die anderhalve meter afstand en vraag van te voren of de ander klachten heeft. Maak een wandeling bijvoorbeeld samen. Wel met anderhalve meter afstand tussen jullie beiden uiteraard. Je kunt bijvoorbeeld romantisch picknicken samen of een fietstocht maken! Let op: ook hier houd je afstand. Ga naar een parkje, met beiden een eigen thermosfles met koffie of een flesje wijn met wat lekkers erbij. Wees wel voorzichtig, en ga niet met een wildvreemde naar een afgelegen gebied!

 

Opbouwen!

Daten moet je opbouwen. Meteen een paar uur videochatten is te lang. Spreek elkaar maximaal 15 minuten zo zorg je ervoor dat je uitkijkt naar een gesprek met elkaar. Zodra je het te lang en te vaak doet, is de kans groter dat het saai begint te worden. Bellen en videobellen is beter dan contact via Whats App. Dat leidt vooral in het begin tot veel misverstanden. Mensen wisselen al snel te veel informatie uit, en die wordt niet altijd goed geïnterpreteerd!

Maak een plan voordat je online gaat afspreken. Bedenk waar je het over wilt hebben zodat je genoeg gespreksstof hebt en er geen stiltes vallen (ongemakkelijk). Luister naar elkaar en stel open vragen. Vertel niet meteen je hele levensverhaal en laat de ander ook zijn verhaal doen. Houd het positief (zeker nu in deze crisis tijd). Straal uit dat je een boeiend, leuk persoon bent. Mensen vinden het niet aantrekkelijk als je zwaarmoedig bent en veel klaagt.

Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk weer te kunnen daten in een gezellige kroeg, fijn restaurant of zonnig terras. Maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je date ook te leren kennen op andere manieren (en kun je straks niet wachten om elkaar wel eens in het echt te ontmoeten) zodra de situatie het weer toelaat.

 

Probeer te genieten van de kleine dingen. Het is ook maar een tijdelijke situatie.

Mogen wij je helpen bij de zoektocht naar een leuke man of vrouw? Neem dan nu nog contact op. Waarom zou je wachten? :)