De terrassen gaan weer open, tijd om te flirten!

flirten op het terras

De dagen worden weer langer, de avondklok verdwijnt en ook de terrassen gaan weer (beperkt dan wel, maar laten we niet in beperkingen denken) open! Dit betekent dat ook het terras-flirt seizoen weer geopend is… YAAYY!!! Maar omdat we inmiddels allemaal een beetje stroef in de heupen zijn met betrekking tot openlijk flirten, zijn wij van Matchmaker Zuid-Holland hier natuurlijk om jou te helpen!

Level 1 – De warming up!
Je hebt een tafeltje bereikt en je spot een leuk persoon (laten we de gender discussie vooral hierbuiten laten), let the games begin! Bestel een lekker drankje, kijk even lekker in de zon, want laten we eerlijk zijn, die hebben we ook ontzettend gemist. Laat de keuze van je drankje al een kleine inkijk in je persoonlijkheid zijn. Voor de warming up beginnen we met het maken van oog contact. Observeer de situatie, is deze leukerd ook alleen of schat je in dat deze met een bekende aan t posten is? Werp af en toe een blik op die gene en lach! De reactie hiervan kan al een hoop zeggen, juist of iemand open staat om überhaupt een signaal terug te geven.

Level 2 – De work-out.
Je hebt je meest charmante lach naar deze persoon toe gezonden… en deze lacht terug! Yes, score! Je weet natuurlijk nog steeds niet wat dit zou kunnen betekenen maar laten we het erop houden dat de persoon in kwestie in ieder geval… vriendelijk is. Maak nogmaals oogcontact, maar nu met een klein extraatje. Hef je glas erbij op en maak een bluetooth proost met deze persoon. Laat hiermee zien dat je ook zo lekker aan het genieten bent en om te kijken of ook dit word beantwoord. Flirten blijft natuurlijk een voelsprietspel, dus blijf de situatie goed inschatten en analyseren.

Level 3 – Kom uit die stoel!
Waarschijnlijk mag je niet rondwandelen op het terras, maar naar de WC gaan moet wel een optie zijn. Gebruik dit als een cover-up om langs het tafeltje van die leukerd te lopen, maar bedenk je wel goed wat je gaat zeggen. Kan je de situatie nog niet helemaal goed inschatten, dan kan je het vrij algemeen houden en kijken wat de ander terug zegt. Ben je in de mood je stoute schoenen aan te trekken? Go for it, maak een compliment en knoop een praatje aan! Wie weet ontpopt het zich tot een leuk gesprek en worden jullie om 18:00 uur van het terras geknikkerd omdat ze gaan sluiten.

Level 4 – Score, of niet?!
Laat je voelsprieten weer zijn werk gaan doen en ontmoet mensen. Niet iedere poging zal altijd geslaagd zijn, maar het kan wel zijn dat je er alsnog een leuk gesprek uit haalt en je je gewoon super leuk hebt vermaakt. En ook dit zal je alleen maar laten groeien en je angst misschien af nemen om zomaar op iemand af te stappen. De bonus daarin ligt dat juist heel veel mensen een gedurfde stap kunnen waarderen. Trek die stoute schoenen aan het laat je persoonlijkheid bloeien en zie waar het schip strandt. Want als je het niet probeert, dan weet je ook niet hoe het zou kunnen aflopen!

Laten we weer lekker sociaal (op een veilige manier) gaan doen, want als corona ons iets geleerd heeft, is dat we dat toch wel enorm missen! Geniet dat de vrijheid die we steeds meer terug krijgen en ook de lente die vol op aan het bloeien is. Ook jij schiet een keer raak, en geniet tot die tijd van alle mensen die je ontmoet en op je pad komen. Wie weet maak jij de voltreffer in dit meer dan speciale jaar. Happy flirting season!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart