This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Eenzaamheid

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een gevoel, sociaal isolement een situatie. De meeste mensen die eenzaamheid beschrijven noemen het een gevoel van verdriet, van leegte. Gevoelens van eenzaamheid zijn, net als pijn, een signaal dat er iets niet in orde is. Bij eenzaamheid gaat het om de ervaring van het alleen zijn. Het gemis om bij degenen te zijn bij wie je je thuis zou kunnen voelen, door wie men zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt. Het minder alleen staan in het leven.

 

De meeste mensen die zich veel eenzaam voelen zijn zo tussen 35 en 50 jaar oud. Eenzaamheid kan ook een oorzaak zijn van bijvoorbeeld niet makkelijk contact maken, bang zijn niet goed genoeg te zijn, druk maken wat andere mensen van je denken of verlegen zijn. Je af en toe eenzaam voelen is normaal maar wat als het gevoel van eenzaamheid te lang aanhoud en je er last van gaat krijgen? Het gevoel maakt je niet alleen ongezond, maar ook diep ongelukkig. Daar moet je zelf wat aan doen.

 

Klaar met de eenzaamheid? Kom in actie!

Eenzaamheid oplossen, dat willen we allemaal wel. Is het niet voor onszelf, dan wel voor een ander. Het is goed je bewust te zijn van wat er wel en niet kan. Echt oplossen kun je het ook niet, want het is een gevoel dat bij het leven hoort. Wel kun je zorgen dat het je leven niet beheerst, dat het geen blijvend probleem is. Dat probleem kun je wel oplossen. De enige die eenzaamheid echt kan oplossen, dat ben je tenslotte zelf. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, voor jouw geluk. Het gaat erom de regie over je eigen leven in eigen hand te nemen en te houden. Eenzaamheid kun je nooit voor iemand anders oplossen. Je kunt troosten, afleiden, maar oplossen, dat gaat niet.

 

Begin bij jezelf!

Ik zeg altijd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van iemand anders kan houden. Focus je niet op het hebben van een relatie maar op jezelf. Doe leuke dingen en zorg dat je het naar je zin hebt. Vaak is het niet een partner die je mist maar de aandacht en de leuke dingen om samen te doen. Houd van jezelf om de persoon die je bent.  Zorg goed voor jezelf. Scoor een leuke outfit, verwen jezelf met een kapper, massage, een boswandeling en geniet van de dingen om je heen. Een mooi mens zijn heeft alles te maken met je uitstraling. Je uitstraling heeft alles te maken met wat zich ‘in’ jou afspeelt. Hoe jij over jezelf denkt, hoe jij jezelf voelt, dat is wat er echt toe doet.

Als jij tevreden bent met jezelf, lekker in je vel zit, doet wat je graag doet, dat maakt je een mooi mens. Kortom zorg goed voor jezelf.

 

Gedachten/Mindset

Natuurlijk is je uiterlijk het waard om in te investeren. Je goed voelen is ook goed voor jezelf, je lichaam zorgen. Maar vergeet niet te investeren in je innerlijk. Uiteindelijk bepaalt je innerlijk je uitstraling en die reikt verder en raakt je omgeving meer dan uiterlijke schoonheid. Je gedachten kunnen aardig met je op de loop gaan. Soms vul je maar vast eigenhandig in wat ‘anderen misschien wel van je denken´ en neem je dat nog voor waar aan ook, zonder het te checken. Als je veranderingen aan wilt brengen in je leven, zul je veranderingen moeten aanbrengen in je gedachten. Daar maak je het begin van al je acties. Her-programmeer je gedachten en je acties zullen als vanzelf meegaan. Verander je mindset. Je kan niet stoppen met je eenzaam voelen, als je denkt dat je alleen bent. Wees niet een slachtoffer van je gedachten!

 

Emoties

Deel jij je emoties met andere mensen? Of ben jij een binnenvetter? Probeer eens wat "opener” te zijn met je vrienden en/of kennissen. Voer eens een diepgaand gesprek en vertel ze over je angsten en zorgen in plaats te praten over koetjes en kalfjes. Het maakt je niet zwak om over je emoties te praten. Je hebt emoties maar je bent niet je emoties! 'De liefde verschijnt in het kunnen kwetsbaar zijn' (uitspraak van Dirk de Wachter)

 

Passie

Zijn wie je bent. Jouw talenten zijn de talenten die de wereld nodig heeft. Besteed ik voldoende aandacht aan mijn passies? Dat wat jouw ogen laten stralen, dat waar jij blij van wordt, waar je hart sneller van gaat kloppen, dat is jouw passie! Jouw reden van bestaan! Gebruik je passie om jouw leven zin en vreugde te geven. Je bewijst de wereld maar bovenal jezelf er een enorme dienst mee!

 

Actie

Door niets te doen ga je je alleen maar alleen voelen. Ga niet als een zoutzak op de bank hangen maar onderneem actie. Veel mensen zitten achter de pc (social media). Het is natuurlijk een mooie manier om contact te maken maar het beste is toch om echt in actie te komen. Ga lekker wandelen, fietsen, boodschappen doen enz.. Praat met de mensen die je tegen komt in real life. Verschuil je niet achter je computer. Onderneem actie!

Wacht niet op een reactie en/of actie van iemand anders. Begin zelf een praatje. Begin met het lachen naar andere mensen, goedemorgen en/of goedemiddag zeggen, een praatje maken. Alle relaties zijn begonnen met een eerste contact. Bedenk maar eens hoe je aan je vriend(in) bent gekomen, dit is waarschijnlijk begonnen door hallo te zeggen.

 

Positiviteit

Hoe zijn jouw verwachtingen ten opzichte van een ander? Heb je teveel verwachtingen en word je vaak teleurgesteld? Leer te leven in het NU. Begin met positief leren denken. Wat je voelt over de wereld, komt altijd van binnenuit: het is het geloof in wat je denkt. In principe kan niets buiten jou je echt raken! Er is altijd wel een lichtpuntje. Het is even trainen maar zeker de moeite waard. Houd de regie over je gedachten. En voorkom dat de negativiteit van anderen ruimte krijgt in jouw hoofd. Doe niet mee aan klagen, roddelen en kwaadsprekerij maar focus je op het leuke, het goede en de mooie dingen. Mensen vinden het niet fijn om te luisteren naar mensen die negatief zijn. Ik ben daar zelfs hartstikke allergisch voor en zal dan ook snel afhaken.

 

Investeer in aandacht geven aan een ander in plaats over jezelf te praten. Stel de ander vragen. Mensen praten tenslotte graag over zichzelf.

Jij bent helemaal goed zoals je bent. Elke dag word je een betere versie van jezelf, gewoon omdat iedere dag nieuwe ervaringen brengt waar je van leert en die je steeds meer een compleet mens maken.

Veel succes!

 

Broninformatie: Justbeyou!