Eerst hulp bij een eerste date

eerste hulp bij een eerste date

Een eerste date kan een behoorlijke opgave zijn. Je bent al een tijdje single en Matchmaker Zuid-Holland heeft een leuke match gevonden, zou dit het schot in de roos zijn? Hoe zal hij of zij eruit zien en wat is mijn gevoel erbij? Wat moet ik aan en waar zullen we afspreken? Allerlei vragen spoken door je hoofd, om nog maar niet te zwijgen over de spanning! Wij gaan jou helemaal klaar stomen voor die eerste date. Want daten is leuk, of je afspraakje nou uitloopt op een nieuwe relatie of niet, soms moet je je eraan overgeven en vooral plezier maken!

1 – De Instelling
Je hebt een match, geweldig! De eerste date moet gepland worden, maar wat is dat spannend. Zeker, maar maak jezelf vooral niet te gek. We hebben je gematched aan de hand van een uitgebreide screening (van beide kanten) dus raakvlakken zullen er sowieso zijn. Probeer jezelf in te stellen op een leuke avond met een nieuw persoon en het hele liefdes aspect heel even te laten voor wat het is. Je kunt dit immers toch niet van te voren bepalen wat de slagingskansen zijn, want je hebt elkaar nog nooit ontmoet. Het kan zijn dat de persoon in kwestie misschien wel een enorm leuke verassing is als je deze in levende lijven ontmoet.

2 – De voorbereiding
Vind je het spannend om de afspraak helemaal aan een ander over te laten, toon dan zelf initiatief in het maken van de afspraak. Kies een leuke plek waar jij je op je gemak voelt en het tijdstip wat daarbij past. We zijn nog een beetje beperkt in wat we kunnen, maar er kan al een hoop meer als de afgelopen tijd. Je kun je laten inspireren door deze website.

TIP:
Vind je het ongemakkelijk om in een horeca gelegenheid af te spreken en de barman te zien kijken hoe je worstelt met de eerste ontmoeting, spreek dan ergens aan het einde van de straat af, dan kan je nog even wat meters samen wandelen om de eerste spanning er wat af te halen.

3 – De Presentatie
What to wear… tjah dat is altijd een lastige. Pak je helemaal uit om een spetterende eerste indruk te maken die niet te wissen valt, of houd je het liever wat casual om de boel eens af te tasten. Ik denk dat dat per persoon verschilt, het belangrijkste vooral is dat je je er comfortabel bij voelt. Want als je dat bent, straal je dat ook uit. Nou is iedereen natuurlijk heel comfortabel in zijn pyjama of huispak, maar dat is wel een no-go. Bedenk bijvoorbeeld wat jij leuk zou vinden, als de ander zou doen qua uiterlijk op een date. Het belangrijkste om te dragen is je glimlach en zelfverzekerdheid. Pas daar de outfit vooral op aan!

4 – De Date
De dag is gekomen, je gaat op date. Je hebt een beetje klamme handjes en je hart gaat te keer. Maar bedenk je, je bent een leuk mens en tegenpartij zal precies deze ervaring ook hebben. Let it go, ga er open en met veel zin naar toe. Want misschien gaat dit juist de schot in de roos zijn en laten we eerlijk zijn, hoe leuk zou dat zijn. Je hebt je goed voorbereid, of juist helemaal niet dat werkt voor iedereen anders. Vind je het moeilijk om een gesprek lopende te houden en ben je bang voor stiltes dan kun je altijd deze pagina checken voor mogelijke onderwerpen.

TIP
Door corona is het een stuk makkelijker geworden om die eerste begroeting succesvol te laten verlopen. Want er moet (ook wel helaas) afstand gehouden worden. Maar in normale tijden, waarbij er wel bijvoorbeeld een hand gegeven mag worden of zelfs 3 zoenen is het goed om hiervoor het voortouw te nemen. Zeg gewoon wat je gaat doen, bijvoorbeeld ‘Wat leuk je te ontmoeten’ en rijk je date je hand. Of ‘nou ik ga je gewoon 3 zoenen geven hoor’ en neem hier met zelfvertrouwen de stap in om 3 zoenen te geven. Hoppa, die is in de pocket!

De rest is aan jou, maak er gewoon een leuke ontmoeting van. Op dat moment kan het nog alle kanten uit.Probeer vooral niet te snel conclusies te trekken. Je weet nooit hoe de date loopt en waar iemand je verrast!

Wil jij nu ook een leuke relatie, laat ons je hierbij helpen! Bekijk hier onze mogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart