This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Eerste Date Ideeën

Eerste Date Ideeën

 

We begrijpen het, de eerste date is spannend en je wil niet al meteen op achterstand staan door iets raars voor te stellen.

 

Wanneer?

Uit het onderzoek komt een aantal eigenschappen van een leuke eerste date naar voren waar je makkelijk rekening mee kan houden bij het plannen. Zo is het ideale moment voor een eerste date op zaterdag (25%) en dan het liefst in de avond (54%).

 

Wat?

Op de vraag wat te doen op een eerste date komt samen koffie drinken (33%) met als locatie een gezellig café als favoriete activiteit uit de bus. Koffie drinken is een “veilige” activiteit die je relatief pijnloos voortijdig kan afbreken mocht de date niet lopen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld het meer “risicovolle” uit eten tijdens een eerste date). 

Na koffie drinken staat een leuke activiteit zoals naar de bioscoop gaan op nummer twee van het lijstje met dingen om te doen tijdens een eerste date.

Toch raden wij naar de bioscoop gaan tijdens een eerste date af, omdat je hierbij anderhalf uur zwijgend naast elkaar zit en je dus niet de mogelijkheid hebt om elkaar te leren kennen. Als je iemand al een beetje kent dan kan het uiteraard wel, maar als je iemand nog niet eerder hebt gesproken is het in de meeste gevallen niet ideaal.

 

Hoe lang?

De ideale lengte van een leuke eerste date is volgens 47% van de respondenten ongeveer anderhalf uur. Genoeg tijd dus om elkaar via enkele goede vragen beter te leren kennen, maar niet te lang om je gespreksonderwerpen uit te putten.

 

Ideeën voor een eerste date (als koffiedrinken niet spannend genoeg is);

Wil je iets anders dan het standaard (maar toch door de meeste mensen geliefde) koffie drinken? Bekijk dan de ideeën voor een eerste date activiteit. Hierbij moet je wel een beetje durven inschatten of je date het leuk zal vinden.

 

Wandelen

Zoek een mooie wandeling uit of bedenk er zelf één, bijvoorbeeld langs je favoriete plekjes in de stad. Wandelen is een prima activiteit voor een (eerste) date: Je bent samen iets aan het doen zonder dat je geforceerd naar elkaar hoeft te kijken. Tijdens het wandelen dienen gespreksonderwerpen zich vanzelf aan, je kan praten over wat je ziet. Doordat je aan het bewegen bent heb je minder last van spanning en blijf je scherp waardoor een gesprek voeren makkelijker is Je kan met de wandeling laten zien wat jij mooi of leuk vindt. Bedenk wel dat een wandeling in bijvoorbeeld een bos of een afgelegen plek niet zo geschikt is als je de ander nog niet kent. Dit kan afschrikken en daadwerkelijk gevaarlijk zijn.

 

Bezoek een dierentuin

Een bezoekje aan een dierentuin is een prima idee om voor te stellen aan je date. Net als bij wandelen ben je actief. Je gesprek zal niet snel stilvallen, want er is genoeg te zien waar je het over kan hebben. Een dierentuin kan je prima combineren met koffie drinken.

 

Bezoek een museum

Een museum bezoek kan een leuke vrijblijvende date opleveren. Je kan dit bezoek zo lang of zo kort maken als de date toelaat. Bovendien Levert een bezoek aan het museum leuke gespreksonderwerpen op. Meestal ook een leuke locatie om koffie te drinken. Je bent in beweging dus een dynamische date. Je kan extra indruk maken als je wat weet te vertellen over hetgeen je ziet.

 

Kookles

Meteen bij iemand thuis afspreken is best een beetje eng. Een kookles is dan een mooi alternatief: op een neutrale locatie leer je allebei een lekker recept uit te werken, en geniet je daar naderhand van. Smaakt dat naar meer, dan duik je na afloop gewoon de kroeg in. De prijs van zo’n kook-workshop kan (om in kooktermen te blijven) behoorlijk uit de pan rijzen! Gelukkig komt er op bijvoorbeeld Groupon af en toe een actie voorbij die een kookles weer betaalbaar maakt.

 

Dansles

Dansen is stressverlagend. Daarbij maak je ook nog eens ‘gelukshormonen’ aan; vooral wanneer er lichamelijke aanraking bij komt kijken. Dus daag je date eens uit tot een dansles. Het maakt niet uit of je twee linkervoeten hebt – het gaat erom dat je plezier beleeft. De vraag is dus alleen nog maar wát voor dansstijl je kiest. De sensuele tango of de uitdagende kizomba? Salsa of toch maar funk of lindy hop? Eigenlijk maakt het niet uit, want wat telt is de bijzondere, gedeelde ervaring.

 

Sporten

Als je een jonge professional bent, is de kans groot dat jouw agenda uit z’n voegen barst van de afspraken en verplichtingen. Dus waarom zou je moeite doen om een date te plannen, als je net zo goed één van die verplichtingen samen kunt afwerken? Want dat je meerdere malen per week sport, zien wij als een vanzelfsprekendheid. Een potje squash leent zich prima voor een date. Bezoek daarom eens tegelijkertijd de lokale sportschool, of geef jouw partner –we noemen maar een voorbeeld– een tennisles. De meest laagdrempelige sport is misschien wel hardlopen: je kan het overal doen en je hebt er vrijwel alleen maar geschikte schoenen voor nodig.

 

Dagje naar andere stad

Pak de trein of de bus en bezoek een stad waar je beiden nog nooit bent geweest. Da’s bijna net zo spannend als een stedentripje naar het buitenland. Tijdens deze ontdekkingsreis zie je genoeg om je heen en leer je veel over jouw potentiële partner. En omdat je urenlang bij elkaar bent, weet je aan het eind van de dag goed of het klikt.

 

Duik het lokale uitgaansleven in

Laat hem of haar zien waarom jouw favoriete kroeg zo geweldig is. Komt het door de decoratie, de stamgasten met hun sterke verhalen, de pooltafel of het dartbord? Of speelt er wekelijks een bandje de sterren van de hemel? In een bar hoef je niet per se op elkaar gefocust te zijn. Er zijn genoeg afleidingen: je drankje, de andere bezoekers, de pub quiz, het optreden, en ga zo maar door. En mocht er alcohol in jullie glazen zitten, dan helpt dat om de spanning nóg meer weg te nemen. Eigenlijk kan dit date-idee niet stuk.

 

Pretpark

Da’s lachen: samen in de achtbaan of wildwaterbaan. Of wat dacht je van een spookhuis waarin je hem of haar nog even extra de stuipen op het lijf jaagt met jouw gemeenste lach of gil? In een pretpark maak je samen sterke (positieve) emoties mee, wat in korte tijd een band tussen jullie schept.

 

Mini-golfen

In vrijwel elke plaats vind je wel een minigolfbaan. Het is er meestal rustig, zodat je voldoende gelegenheid hebt om te praten. Toch ben je niet gedwongen elkaar constant aan te kijken, want je bent immers met een bloedserieuze sport bezig. Denken jullie beiden talent te hebben, neem dan vooral de scorekaart mee. De verliezer betaalt de drankjes!

 

Bowlen

Is er iemand die bowlen niet leuk vindt? Onze ervaring is dat zelfs de minst competitief ingestelde persoon in een bowling-held(in) kan transformeren. Want voor elk lichaamsgewicht zijn er geschikte ballen. En geduldige, dubbelhandige spelers maken net zoveel kans als bowlers die op brute kracht vertrouwen. Bowlen is een dynamische activiteit waarbij genoeg te lachen valt tijdens je date. Bij het bowlen zijn er altijd genoeg momenten waarop je schatert van het lachen. Het begint al bij het uitzoeken van die sexy schoentjes, die verraderlijk gladde zolen blijken te hebben! Ook zijn er altijd worpen die totaal niet uitpakken zoals je bedacht had. Het maakt dan ook echt niet uit wie er wint. Wat telt, zijn die leuke momenten die je samen hebt.

 

Picknicken

Een superleuk idee voor een mooie lente- of zomerdag. Spreek af wie voor de hapjes zorgt en wie voor de drankjes, en zoek een mooi natuurgebied of een park uit. Daar geniet je dan samen van de versnaperingen en elkaars gezelschap. Een picknick is heerlijk informeel, omdat je  al gauw half-liggend aan het eten en praten bent.

 

Escape room

Ze zijn de laatste jaren razend populair geworden en dat is geen wonder: in escape rooms is het een race tegen de klok om op tijd te ontsnappen. Gelukkig kun je dit als team doen, waarbij je van elkaars creativiteit, leiderschap en slimme ingevingen profiteert. Elk teamlid is een waardevolle toevoeging! Zo’n coöperatief spel is een fantastische activiteit voor jouw eerste date. Je bent immers volop in beweging, je lacht heel wat af, en na afloop heb je voldoende gespreksstof. Bijkomend voordeel: dit is zo’n origineel plan dat jij vast en zeker de eerste bent die ermee komt.

 

Hond uitlaten

Wie een hond heeft, weet het: er is geen betere manier om mensen te leren kennen. Het is de ideale gelegenheid om een frisse neus te halen en je gedachten op een rijtje te krijgen. En wanneer je jouw date meeneemt, duurt dat blokje om al gauw een uur of langer. Jouw hond zal jouw date dankbaar zijn!

 

Karten

Ook al mag je dan geen Max Verstappen heten, met jouw karting-skills kun je wel degelijk indruk op jouw date maken. Maar denk erom dat het vooral leuk moet blijven. Bumper-aan-bumper gevechten zijn stukken leuker dan jouw partner op twee ronden zetten. En wees niet bang om zijn of haar kart een kusje met jouw bumper te geven! Van de briefing tot het uitkiezen van een overall en helm, karting is spannend en, laten we eerlijk zijn, dolle pret. Er komt adrenaline vrij, wat ervoor zorgt dat je elkaar aantrekkelijker vindt (vraag het de wetenschappers). Perfect voor een eerste date, dus!

 

Lasergamen

Als het vizier omlaag gaat is het menens: je bevindt je in een slagveld, en iedere beweging kan je laatste zijn. Gelukkig heb je een lasergun vast waarmee je jouw vijanden uit kan roeien. Hoewel, vijanden…jouw date loopt er ook tussen. Dus wat doe je? Spaar je dat lekkere ding of schiet je het spreekwoordelijke magazijn leeg? Waar paintball behoorlijk pijnlijk kan zijn, is lasergamen een onschuldige variant van soldaatje spelen. Je wordt er niet vies van en je kan het ook in een overdekte hal spelen. Dat maakt lasergamen een prima plan voor een regenachtige dag.

 

Leuk (food)festivalletje in de buurt

Een festival kan een prima gelegenheid zijn om elkaar beter te leren kennen. In een ongedwongen, positieve sfeer geniet je van het festivalprogramma en van elkaar. Hapjes en drankjes zijn volop voorhanden, en de kans is groot dat je bekenden tegenkomt. Een gezellige boel, dus. Vooral in de zomer zijn er genoeg leuke festivalletjes te vinden die gratis toegankelijk zijn.

 

Wijnproeverij

Het is onvermijdelijk: hoe ouder je wordt, des te vaker je wijn in je glas aantreft. En dat is begrijpelijk, want wijnen bestaan er in allerlei sterktes, geuren en smaken. Het is niet alleen lekker, maar ook heel plezierig om de wereld van wijn te ontdekken. Dat geldt al helemáál wanneer je dit met iemand doet waar je een oogje op hebt. Tijdens een wijnproeverij ontdek je hoe een wijn wordt gemaakt en wat elke wijn zijn specifieke eigenschappen geeft. Meestal doe je dit in een groepje, en naarmate je meer wijnen proeft, wordt de sfeer steeds losser en gezelliger. Zo houden jullie niet alleen een toegenomen wijnkennis, maar ook prettige herinneringen over aan dit afspraakje.

 

Standup comedy

Humor blijkt belangrijk te zijn in veel relaties. Dat betekent niet dat je zelf grappig hoeft te zijn; samen lachen om andermans grappen telt ook. Een standup comedy-voorstelling is sowieso leuk, of je nu met een date gaat of niet. Maar het feit dat samen lachen een goede basis is voor een relatie, is een interessant gegeven. Dus check het programma van je lokale theater of comedy club, en reserveer jullie toegangskaartjes.

 

Casino

Een casino is een stijlvolle plek voor een date. De glitter en glamour van een groot casino zijn perfect voor wie van luxe en comfort houdt, en van een grootse toekomst droomt. Een uitstekende gelegenheid om jouw date te vragen wat hij of zij zou doen met enkele tientallen miljoenen op de bank. Het antwoord vertelt namelijk veel over hem of haar. Onze tip is om voor een Holland Casino te gaan. Deze keten beheert de enige echte casino’s in Nederland en je vindt ze in de grootste steden. Het zijn spectaculaire locaties met een piekfijn interieur, optredens van bekende artiesten, en gratis hapjes en drankjes.

 

Karaoke

Luidkeels jouw favoriete hits zingen: het is zo makkelijk in de douche, maar in het openbaar is dat andere koek. Gelukkig zijn er de karaokebars, waar je naar hartelust (vals) kunt zingen. Begin met een drankje en zoek vervolgens met jouw partner in het grote boek naar hits die jullie allebei leuk vinden. Hier zie je meteen in welke muziekstijlen jullie klikken. En wanneer jullie beurt komt, zingen jullie samen de sterren van de hemel. Dolle pret! Dit is geen goed idee als je vermoed dat je date verlegen is.

 

Strandwandeling

De ruimte, het licht, de wind, het geruis van de golven, de schelpen op je pad: het strand is de perfecte setting voor een eerste date. En dan hebben we het niet over een tropische dag waarop de file tot aan de branding staat, maar een gewone lente- of herfstdag. Zo’n dag waarop het strand van de vliegeraars, de jutters en de wandelaars is. Wandelaars zoals jullie. Laat de spanning voor je date van je afwaaien langs het strand. Voor zo’n eerste date zijn jullie allebei waarschijnlijk lichtelijk nerveus. In beweging zijn, zoals bij een strandwandeling, is dan ook een prima oplossing. En als het zonnetje tóch doorkomt, hou je er ook nog een gezond kleurtje aan over. Na afloop even een warme kop chocola doen?

 

Botanische tuin

Een botanische tuin is doorgaans een oasis van rust. Je bent er omgeven door exotische planten, waardoor je een klein beetje een vakantiegevoel krijgt. Vaak zijn er bankjes en soms is er zelfs een theehuis. Genoeg gelegenheid dus om elkaar op je gemak te leren kennen.

 

Rommelmarkt

Vroeger dacht je bij een rommelmarkt misschien: “wat moet ik met die oude troep?” Maar tegenwoordig zijn rommelmarkten weer helemaal in. Alles wat retro is, is hip, dus een bezoekje aan zo’n rommelmarkt kan als een ontdekkingstocht voelen. Je merkt tijdens zo’n afspraakje wat jullie smaken zijn, en met een beetje geluk hou je een tastbaar aandenken aan deze date over.

 

Dansvoorstelling

Professionele dansers en danseressen zijn supermensen. Een dansvoorstelling zien is dan ook een heel spektakel. Verbaas je samen met jouw date over de halsbrekende moves en verlekker je samen aan hun afgetrainde lichamen. Om vervolgens thuis of in de discotheek het geleerde in de praktijk te brengen.

 

Theatervoorstelling

Samen naar het theater, dat is een origineel plan voor een eerste date. Omdat je naar een voorstelling kijkt en luistert, ben je niet verplicht om 100% op elkaar gefocust te zijn. Je lacht samen, je zit in spanning, misschien grijpen jullie zelfs naar elkaars hand, en na afloop bedank je de acteurs met een staande ovatie. Als toef op de taart kun je het toneelstuk na afloop ‘recenseren’ onder het genot van een drankje.

 

Concert

Van welke muziekstijl houden jullie allebei? Check de concertagenda’s en regel tickets voor een artiest of band die jullie allebei geweldig vinden. Dat wordt dansen, springen en uit volle borst meezingen. Samen in extase tijdens jullie eerste date: wat wil je nog meer?

 

Zoenen op eerste date

Wel of niet zoenen of seks op een eerste date hangt natuurlijk ook weer erg af van je persoonlijkheid en dat van je date. Maar voor de meerderheid geldt dat dit nog een stapje te ver is. Eén of drie kussen op de wang wordt als beste manier gezien om afscheid te nemen na een eerste date.

 

 

Broninformatie: datingguru.nl