This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Feestdagen doorbrengen na het verlies van een partner

Feestdagen doorbrengen na het verlies van een partner

Even wat extra quality time en aandacht voor alles en iedereen die ons lief is. Na een verlies van een partner zijn de feestdagen extra pijnlijke momenten omdat de realiteit van het verlies zo duidelijk wordt.  Maar ook mensen die gescheiden zijn of in scheiding liggen kunnen moeilijke en verdrietige tijden ervaren. Het gevoel van dat gemis, wordt tijdens deze dagen nog eens extra versterkt en daarmee het verdriet ook. Je omgeving is wel met de feestdagen bezig en daarom is het moeilijk om deze dagen te negeren.

 

Hoe kom ik de feestdagen door?

Er is geen goede of foute manier om de feestdagen door te brengen. De een wil ze het liefst alleen doorbrengen, terwijl de ander het juist fijn vindt om familie en vrienden om zich heen te hebben. Maak dat bespreekbaar, zonder anderen te veroordelen. Er is niet één goede manier. Belangrijk is dat je niet voorbijgaat aan de invulling van je eigen wensen.  Als je niet goed weet wat je wilt, dan is dat ook niet erg maar geef dit dan gewoon aan. Laat je niet leiden door anderen wat je moet gaan doen met kerst. 

 

Veel mensen kijken er naar uit, gezellig samen zijn met gezin en familie om ons heen. Of je iets wil gaan doen of niet met de feestdagen dat bepaal je zelf. Neem rust als je daar behoefte aan hebt of omring je door dierbaren als dat voor jou goed werkt. Pas op dat je jezelf niet teveel afzondert, omdat je daardoor ook steun van anderen mogelijk ontbeert. Bescherm jezelf en zorg voor zo min mogelijk stress. Plan dingen die je wilt gaan ondernemen of doe iets speciaals voor jezelf. Trakteer jezelf op de sauna, ga shoppen en koop een cadeautje voor jezelf, geniet van lekker eten kortom doe de dingen waar jij je lekker bij voelt.  

 

Voor de omgeving

Geef iemand de ruimte om te vertellen wat er daadwerkelijk door ze heen gaat en als het lukt vraag dan wat ze nodig hebben om de dagen beter te kunnen doorkomen en wat jij daarin eventueel zou kunnen betekenen. Geef een kleine attentie of een luisterend oor. Gemeende aandacht, een glimlach of een knuffel, het hoeft niets te kosten en het effect kan heel groot zijn!