This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Flirten kan ook met een mondkapje op

Flirten kan ook met een mondkapje op

Je mond mag dan verborgen zitten achter een mondkapje, naar iemand lachen kan nog steeds! De ogen zijn de spiegels van de ziel. Aan je ogen van iemand kun je zien of die persoon je leuk vindt ja of nee. Een twinkeling in de ogen of kleine rimpeltjes rondom de ogen? Dat gaat de goede kant op. Het belangrijkste bij het flirten is niet de mond maar juist de ogen. Maak oogcontact en kijk elkaar wat langer aan. Werpen jullie zijdelings, korte blikken in elkaar richting? Dan zit je goed.

 

Is je hond aandachtig naar je aan het luisteren? Dan is de kans groot dat hij zijn kop een beetje schuin houdt. Mensen doen dat onbewust, precies hetzelfde! Let daar dus op als je je afvraagt of iemand je ziet zitten. Dat is een teken dat iemand je wel interessant vindt. We doen het automatisch.

  

Het klinkt misschien als een actie uit een film, maar het is toch echt zo: Vrouwen beginnen vaak aan hun haar te friemelen tijdens het flirten en knipperen wat extra met hun ogen. 

Mannen trekken hun wenkbrauwen een beetje op en gaan wat meer rechtop staan. Ze maken zichzelf wat groter. Ze zitten vaak aan hun elleboog of schouder. Mannen kijken ook eerst naar de ogen en dan pas naar de mond.

  

Een open lichaamshouding is belangrijk: handpalmen open, richt je voeten naar diegene toe en houd je armen niet over elkaar. Sta je gezellig te kletsen met iemand en vouwt diegene zijn of haar armen over hu n borst? Geen paniek! Het betekent niet meteen dat diegene je niet leuk vindt, men kan het ook gewoon koud hebben! 

 

Kopieert iemand je lichaamshouding? Dan is dat een goed teken. Als iemand jouw houding overneemt zit je goed (het zogenaamde spiegelen). Het is een makkelijke manier om te zien of iemand zich op zijn gemak voelt bij jou. Het heeft niet eens alleen met versieren te maken, het kan ook iemand zijn die je gewoon aardig vindt. 

Kortom aan lichaamstaal kun je veel aflezen.

 

Veel mensen vinden niks erger dan het idee afgewezen te worden. Kies eerder voor een potentiele afwijzing dan spijt achteraf. Houd het gesprek simpel en bestook iemand niet met een spervuur aan vragen. Het is immers geen sollicitatiegesprek. Blijf vooral bij jezelf en gebruik alsjeblieft geen rare/standaard openingszinnen. 

 

Die anderhalve meter afstand hoeft helemaal niets uit te maken. Een mens voelt zich juist prettig op anderhalve meter afstand van een ander of je nou wil flirten of niet. Het is een fijne ruimte waarin mensen zich goed/ontspannen kunnen bewegen.  

 

Dat er momenteel corona is, betekent namelijk niet dat jij niemand meer kan leren kennen! Ga er gewoon voor en laat je niet belemmeren door het mondkapje of de 1,5 meter afstand. Er zijn genoeg andere opties.

 

Broninformatie cartoon: Eric Elich