This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Gespreksonderwerpen op een date

Gespreksonderwerpen op een date

Een van de makkelijkste manieren om meer gespreksstof te krijgen, is wanneer je iemand anders over zichzelf laat praten. Mensen praten nou eenmaal graag over zichzelf!

 

Gespreksonderwerpen

Allemaal leuk en aardig zo’n date maar waar kan ik het over hebben. Als ik ga kijken naar mijn favoriete bezigheden dan zou ik het kunnen hebben over bijvoorbeeld:

 

Muziek

Muziek kan een leuk gespreksonderwerp zijn om een eerste date mee te starten. Waar luister je graag naar? Wat trekt je zo aan in deze muziek? Ben je wel eens naar een concert geweest? Ga je binnenkort nog naar een concert?

 

Eten

Wat eet je het liefst?

Voor welk gerecht mag ik je om zes uur in de ochtend wakker maken?

Welk restaurant heb je voor het laatst bezocht en hoe waren je ervaringen?

 

Vakanties en reizen

Een vakantie is leuk. Bijna iedereen houdt van vakanties en door te praten over vakanties heb je vaak gelijk een fijn, leuk gesprek.

"Als je al het geld van de wereld had, waar zou je dan naar toe willen gaan… en waarom?”

"Waar ben je zoal geweest?”

"Wat wordt je volgende vakantiebestemming?”

 

  1. Boeken en films

Een aantal dingen die je bijvoorbeeld kunt vragen zijn:

  • Heb je een favoriete film? Wat voor films kijk je het liefst?
  • Welk boek heeft de meeste indruk op je gemaakt?
  • Kijk je Netflix? Welke serie/film moet ik zeker gaan zien? Waar gaat dat boek/die film over?

De keuze van zijn/haar boeken en films zegt ook meestal wel iets over zijn karakter. Zijn het zwaarmoedige films, films met een verhaal, tekenfilms, films met humor enz.

 

  1. Werk

Wat voor werk doe je precies? Wat houdt dit in? Wat boeit je in je werk? Waarom heb je hiervoor gekozen?

 

  1. Diversen

Gesprekken kunnen alle kanten opgaan en je kan allerlei onderwerpen verzinnen zoals:

Waar ben je het meest trots op?

Vertel eens wat over je vrienden…”

Wat is het leukste wat je met ze hebt meegemaakt?

Als vandaag je laatste dag zou zijn, wat zou je dan doen? Wat is voor jou een gevoelig punt? Waar ben je bang voor? Wat is de grootste fout die je ooit gemaakt hebt? Wanneer was je echt heel zenuwachtig? Waarvoor danken mensen je het meest? Wat is altijd het wachten waard? Wat heeft een diepe indruk op je gemaakt? Waar word je vrolijk van? Wat is je favoriete drankje? Wat doe je in je vrije tijd? Wat had je eerder moeten doen? 

 

Let wel, het is geen lijst die je moet afwerken. Het gaat erom dat je gespreksstof hebt!

 

Gemeenschappelijke interesse

Het fijne is als twee mensen ontdekken wat ze samen leuk vinden. Ze raken maar niet uitgepraat. Nou is de kans, dat je gesprekspartner net zoals jij van Star Wars houdt niet groot, maar er zijn ongetwijfeld andere dingen die jullie wel gemeen hebben en waar jullie uren over kunnen praten. Wanneer je iemand ontmoet die dezelfde ervaringen heeft gehad als jij, kan het lijken alsof je die persoon al jaren kent. Mensen denken altijd dat je precies hetzelfde moet denken om met iemand overweg te kunnen. En dat is gedeeltelijk waar. Het gaat erom, zolang jij jezelf herkent in de ander op een positieve manier, weet je dat je op de goede weg zit.

 

Geef iemand een kans en trek niet gelijk conclusies

Geef iemand een kans en praat minstens een uur met hem of haar voordat je die persoon af serveert. Als mensen minimaal een uur met elkaar praten, dan raken ze meer gehecht aan elkaar.  Nog een tip, blijf niet te lang bij een onderwerp hangen, want dan kan het saai gaan worden. Op tijd overstappen dus!

 

Het allerbelangrijkste aan leuke gesprekken voeren is vooral goed luisteren en observeren. 

 

Wat gebeurt er als ik dit onderwerp aankaart. Gaan er ogen stralen of krijg ik niet echt een reactie (kortom niet interessant). Hoe is zijn/haar gezichtsuitdrukking als ik een onderwerp aankaart. Moet ik van onderwerp veranderen of kan ik hierover doorpraten. 

 

Je kan ook iets samen gaan ondernemen om een gesprek gaande te houden. Wees niet bang om het initiatief te nemen. Als  je aan de bar staat, probeer dan bijvoorbeeld zijn favoriete cocktail uit. Wat vind jij ervan (of andersom). Zo simpel kan het zijn. Het hoeft niet spectaculair te zijn, maar het gaat erom dat jullie je samenzijn een nieuwe impuls geven.

Het is makkelijker dan je denkt!

 

Praat niet constant over jezelf

Hoewel deze voor de hand lijkt te liggen, zal het je verbazen hoeveel (vooral vrouwen, sorry dames!) aan één stuk door over zichzelf praten. "Als ik maar genoeg over mezelf vertel dan komt hij er vanzelf achter hoe leuk ik wel niet ben.”…

Maar helaas, zo werkt het niet.

Sterker nog, hierdoor zal hij de indruk krijgen dat je wanhopig bent. En wanhopige vrouwen? Die vinden mannen erg onaantrekkelijk.

Nou begrijp ik best dat je graag wil laten zien dat je een leuke vrouw bent, maar door continu over jezelf te praten laat je hem het tegenovergestelde zien.

 

Het is veel makkelijker om met iemand een gesprek te voeren door interesse te tonen dan door jezelf helemaal te proberen op te hemelen. Het is precies zoals Dale het zegt:

 

"You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you.”

 

-Dale Carnegie