Het is rood en het maakt gelukkig

rood aardbei

Oeh la la, oui oui les fruits de l’amour… Dit vertaalt zich naar het fruit van de liefde, gaat er bij jouw al een belletje rinkelen? Aardbeien natuurlijk! Het seizoen is weer begonnen en het belangrijkste vraagstuk van de dag speelt hierbij natuurlijk ook een rol. Wat eten we vandaag? Of in jouw geval misschien, wat ga ik koken voor mijn date! Aardbeien zijn in het seizoen en ze vliegen om je oren. Eigenlijk houdt iedereen van deze rode kanjers (sommige mensen met een allergie gelaten helaas!). De aardbei heeft ook een sexy karakter, want tsjah… slagroom… aardbeien, daar kan je heel veel kanten mee op zullen we maar zeggen! Maar hoe veelzijdig zijn ze en wat kan je ermee?

De Klassieker – Aardbeien Coupe
Op elke menu kaart wel te vinden, heerlijk vanille ijs met aardbeien en slagroom. Niets meer, niets minder. Maar oh oh oh wat lekker. Zelfs de meest onervaren kok kan hier weinig fout aan doen.

Rutger bakt legt je uit hoe je dit heerlijke dessert maakt.

Voor de aardbeiencoupé
12-16 bolletjes goed vanille ijs
350 gr aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
opgeklopte slagroom
aardbeiensiroop

Bereidingswijze
Vul coupes of schaaltjes met bolletjes vanille-ijs. Verdeel de verse aardbeien over de schaaltjes en garneer het ijs met de slagroom. Schenk tot slot wat van de aardbeiensiroop over het ijs!

De Pleaser – Aardbeien in een chocolade jasje
Heb je wel eens een aardbei in chocolade geprobeerd? Nee? Het is nooit te laat, en ook dit is heel makkelijk te bereiden! Daag jezelf eens uit. Maar mocht dit net een brug te ver zijn kan je ze natuurlijk altijd kopen.

Met dit recept van Fatima, maak je exemplaren die ook nog eens om in te lijsten zijn!


Wat heb je nodig?
Verse aardbeien
200 gram pure chocolade
100 gram witte chocolade
1 theelepel zonnebloemolie

Bereidingswijze
Breek de pure chocolade in stukjes en leg deze in een hitte bestendige kom. Zet de kom op een pan met licht kokend water. Let er wel op dat er geen water of stoom in de kom terechtkomt. Voeg de zonnebloemolie toe en zet de pan op laag vuur. Laat de chocolade zachtjes smelten terwijl je roert. Haal de kom van het vuur en laat de chocolade op kamertemperatuur komen.

Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en plaats de aardbeien op een bord met bakpapier. Zet de aardbeien voor 15-20 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. Smelt de witte chocolade op precies dezelfde manier en giet de chocolade in een boterhamzakje. Zet voor nog eens 10 minuten in de koelkast en smullen maar!

De Durfal – Salade Caprese met Aardbei
Maar deze kanjer kunnen ook prima gecombineerd worden met andere smaken. Heb jij een gelegenheid waar je indruk wil maken, en eens lekker out of the box wil koken. En je gast(en) willen laten proeven dat de aardbei ook prima in een salade kan.

Brenda kookt, legt eens haarfijn uit hoe je deze klassieker met een twist in elkaar zet.


De boodschappen
2 handen aardbeien
bol buffel mozarella
sla melange
3 takjes basilicum
extra vergine olijfolie
balscamico creme
peper en zout

Bereidingswijze
Was de aardbeien en halveer ze. Scheur de mozzarella in stukjes en scheur ook de blaadjes basilicum iets fijner. Meng de sla melange met basilicum en verdeel de aardbeien en mozzarella er over. Bestrooi met peper en zout en drizzle er goede olijfolie en balsamico crème over.

De Slimmerik – Strawberry Daiquiri
Van al dat koken krijg je natuurlijk hartstikke dorst. En wat is er dan lekkerder om uit te pakken met een cocktail, die eigenlijk niet eens zo heel moeilijk is om te bereiden! En koken gaat gewoon veel makkelijk als je die keel gesmeerd houdt!

Cocktailicious legt uit hoe je deze heerlijke verfrissende kanjer in elkaar draait als een ervaren bartender.


Wat heb je nodig
Witte rum 30 ml
Suikersiroop 10 ml
Aardbeien (bevroren of vers) 8 stuks
Limoen sap van halve limoen

Bereidingswijze
Doe 8 bevroren aardbeien (meer mag altijd) in de blender. Pers hierover een halve limoen en voeg met een barmaatje 30 ml witte rum en wat suikersiroop (10 ml) toe. Goed blenden totdat het een mooi, egaal rood mengsel is. Je merkt dat het “slushy” wordt als een gratiné mits je natuurlijk bevroren aardbeien gebruikt. Even proeven met een rietje om te kijken of de cocktail op smaak is. Schenk je je cocktail uit de blender uit in een stijlvol glas, bij voorkeur een margarita glas. Maar een martini of mason jar mag ook. Dit mag tot de rand. Garneer met een mooie verse aardbei als finishing touch.

Wij zijn fan, want de aardbei is zo veelzijdig en kan je werkelijk overal in verwerken en zo heb je weer wat makkelijke recepten voor het dagelijkse dilemma van ‘wat eten we vandaag’.

Wil jij nou ook op date, bekijk dan hier hoe we je kunnen helpen. 

 

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart