This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
How to be a gentleman

How to be a gentleman

Jazeker!

Ja en, wat heb ik hier aan? Veel mannen denken dat "een heer zijn” uit de tijd is. Misschien is het niet nodig voor de geëmancipeerde dames in deze tijd! Neem maar van mij aan, het is leuk EN het werkt!

Het loont, hoe vreemd dit misschien ook klinkt, om jezelf als een heer te gedragen. Hierbij heb ik het niet over strak gekamde haren en een driedelig pak maar ik heb het over de denkwijze en de handelingen die daaruit voortkomen tijdens een date. Respect, fatsoen, hoffelijkheid, dat soort dingen! Deze dingen hebben niets met een tijdsperiode te maken maar met karakter!

 

Karakter dat straal je uit. En de volgende eenvoudige regels zullen wonderen doen voor je uitstraling en hoe je je onderscheidt van andere mannen.

 

TIPS!

Verzorg jezelf en houd jezelf in vorm: De hedendaagse heer is niet alleen maar gemanierd en/of hoffelijk. Hij heeft standaarden voor zichzelf. Houd jezelf fit door te sporten. Zorg voor een verzorgde kledingstijl en hygiëne, eentje die past bij de uitstraling die je wilt.

Leef je in de ander in; Bijvoorbeeld door een deur open te houden voor een dame, ook wanneer je haar niet kent, een stoel aanbieden en/of aanschuiven, een jas aannemen en ophangen, kortom heb oprechte aandacht voor haar.

 

Vloek niet (of nauwelijks): Een keer een verwensing of een scheldwoord, dat gebeurd ons allemaal wel eens. Iets anders is als je dit op reguliere basis doet. Wat geeft vloeken namelijk aan? Je hebt een dermate kleine vocabulaire dat jij geen synoniem kan vinden voor de mening die je op dat moment kwijt wilt!

 

Zorg voor een gevoel van veiligheid: Hierbij bedoel ik niet dat je gelijk overal de aanval op in moet zetten als er een vreemde situatie ontstaat rondom de dame met wie je bent. Wat ik bedoel is dat als ze de trap afloopt, pak haar hand of arm en begeleid haar (dit is zeker gewenst als ze hakken draagt). Ga aan de buitenzijde (de kant waar de voertuigen zijn) van het trottoir lopen zodat ze zich veilig voelt. Gearmd lopen is een van de vele andere voorbeelden die haar een veilig gevoel geven. Als een andere man te ver gaat, laat haar dan zien dat jij dit zult oplossen en zet de man op zijn plaats.

 

Wees spontaan: Spontaniteit is enorm aantrekkelijk. Als je in een relatie zit kan je haar blij maken met een onaangekondigde verrassing. Een weekendje weg, een persoonlijk cadeautje een notitiebriefje verstoppen in een agenda enz. Laat haar op een leuke manier merken dat je om haar geeft.

 

Wees beleefd en bereid te helpen: Vrouwen uit culturen waar dit heel normaal is voelen zich veelal compleet in de steek gelaten in Nederland. Als een vrouw een zware doos aan het dragen is, vraag of je een hand kan helpen. Het geeft je tijd om met haar een gesprek aan te gaan en je oogst haar dankbaarheid. Het belangrijkste is dat je bereid bent om te helpen. Vrouwen pikken dit onbewust op en kunnen dit wel waarderen (uitzonderingen daargelaten natuurlijk!).

 

Kijk niet naar andere vrouwen: Als iets een mood-killer is, is dit het wel. Dit is misschien wel het meest sfeer bedervende wat je kan doen in het bijzijn van een vrouw. Spreek ook niet over andere vrouwen. Het haalt de aandacht weg van waar het écht om draait: Zij! Zij wil het gevoel hebben dat zij de enige is op jouw verlanglijstje. Dat er geen enkele vrouw is buiten haar die jouw aandacht heeft.

 

Wees eerlijk: Liegen en bedriegen lijkt soms de makkelijke weg. Het is echter moeilijk zelfrespect te hebben wanneer je zelf dingen doet waar je zelf eigenlijk geen respect voor hebt.  Ga staan voor waar je in geloofd.

 

Oordeel niet: Een gentleman weet wanneer hij moet spreken en wanneer hij beter zijn mond kan houden. Het is goed om een mening te hebben en daarvoor te gaan staan. Je hoeft deze echter niet op te leggen aan een ander. En maak niet te snel aannames. Jij houdt er waarschijnlijk ook niet van om in een hokje gestopt te worden, doe dat dus ook niet met een ander.

Gentleman-schap is een attitude!

 

Houd deze eenvoudige regels aan en je zult zien dat vrouwen je meer zullen waarderen. Het snelste zal je de waardering zien bij de grote (duidelijke) gebaren. Maar de kleine gebaren zijn net zo belangrijk.

 

Deze simpele regels zijn vooral aan de orde in het bijzijn van vrouwen, maar een echte heer zal zich net zo gedragen rond mannen als in het bijzijn van vrouwen.

 

 

Broninformatie: attractiongym