This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Ik ben weer single en wat nu?

Ik ben weer single en wat nu?

Kortom je bent weer single. Maar je bent inmiddels ook een aantal jaartjes levenservaring. Je hebt weinig of geen zin om aan een nieuwe relatie te beginnen maar om nu altijd alleen te blijven is ook geen optie. En dat betekent lange avonden alleen of met een vriendin die in dezelfde situatie verkeert. Hoe pak je het nu weer op en hoe vergroot je de kans op een nieuwe relatie?

 

Wees niet te kritisch

Stop allereerst eens met die belachelijke eisenlijst ten aanzien van je toekomstige partner. Als je als vrijgezel zelf ook heel veel te bieden hebt in een nieuwe relatie is dat prima maar door die lange eisenlijst kan het flink wat langer kan duren voordat je de ware vindt. De kans is groot dat je door je kritische houding de ander niet echt leert kennen omdat deze hierdoor al heel snel afvalt. Wat je vaak in dit soort gevallen zien is dat de betreffende vrijgezel het eng vindt zich echt te binden. De kritische houding is dan een manier om de ander op afstand te houden. Belangrijk is na te gaan of je echt voor de ander wilt gaan en of je je eisen naar een reëel niveau kunt bijstellen.

 

Werk aan je zelfvertrouwen

Sommige vrijgezellen geloven diep in hun hart eigenlijk niet dat ze een aantrekkelijke partner zijn. Zelfs al zien ze er goed uit en zijn ze sociaal, geïnteresseerd en succesvol. Als gebrek aan zelfvertrouwen je parten speelt, is de kans groot dat je dit ook uitstraalt. Daardoor vinden andere vrijgezellen je ook veelal minder aantrekkelijk dan je in werkelijkheid bent. Ook neem je daardoor eerder genoegen met een partner die minder aantrekkelijk is dan je zou kunnen krijgen als je meer zelfvertrouwen had. Ga eens na hoe jij over jezelf denkt als partner in een relatie en werk aan je zelfvertrouwen als dit nodig is. Vraag vrienden, familie en goede bekenden naar wat ze in jou waarderen. Kijk eens of er onterechte innerlijke overtuigen zijn waardoor jezelf gelooft dat je minder waard bent als partner.

 

Vergroot de kans dat je "de ware” ook daadwerkelijk tegen het lijf loopt

Kijk eens kritisch naar je sociale leven. Mr. of Mrs. Right belt echt niet aan terwijl je op de bank voor de televisie zit. Vaak komen vrijgezellen maar weinig personen tegen die een aantrekkelijke partner voor hen zouden kunnen zijn. Waar zij komen, komt die potentiële partner niet. Ga erop uit en onderneem de dingen die jij leuk vindt. Er zijn speciale activiteiten voor vrijgezellen om te ondernemen.

 

Leg contact

Als je een aantrekkelijke persoon ziet, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ermee in contact komt. Als je wel aantrekkelijke mensen tegenkomt, maar geen contact legt, mis je veel goede kansen voor een nieuwe relatie. Het is belangrijk dat je je aandacht naar buiten richt en niet vooral met jezelf bezig bent. Door vooral in gedachten met jezelf bezig te zijn en je bijvoorbeeld af te vragen of je wel goed overkomt, mis je signalen die anderen naar je uitzenden. Observeer. Kijken anderen naar je? Proberen ze meerdere malen oogcontact te maken? Wordt er naar je geglimlacht? Allemaal signalen dat iemand graag met je in contact wil komen. Neem initiatief en stap op iemand af, ook al vind je het eng. Als je ooit een keer afgewezen wordt, ga je daar echt niet dood aan.

 

Bouw een warme band op

Om een stap verder te komen in het datingproces richting een relatie, is het opbouwen van een warme, emotionele band heel belangrijk. Dit krijg je voor elkaar door je open en kwetsbaar op te stellen. Je hoeft bij de eerste en tweede date natuurlijk niet gelijk je hele hart te luchten. Maar iets van gevoel en emotie laten zien, heeft een enorm positief effect op opbouwen van die warme emotionele band. Misschien heb je moeite om iets van je gevoel en kwetsbaarheid te laten zien. Onderzoek dan eens bij jezelf wat je tegen houdt. Kijk een of je bij je gevoel kunt komen en daar iets van kunt tonen. Ook het laten zien van positieve emoties zoals plezier, blijdschap, opwinding of verbazing draagt bij aan het opbouwen van een warme band.

 

Blijf uit de "vriendenzone”

Als je graag een relatie met iemand wilt, is het belangrijk dat je uit de "vriendenzone” blijft. Je wilt immers niet eindigen als "vrienden” in plaats van als geliefden. Als je dat overkomt, ziet de ander je tijdens het daten al snel niet meer als potentiële partner. Of de ander krijgt al snel het gevoel dat je verder niks wilt. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat je de ander geen signalen geeft dat je geïnteresseerd bent, vermijdt om spannende onderwerpen aan te snijden, of dat je die ander fysiek niet dichterbij laat komen.

 

 

Bronvermelding: singlecoaching.nl/trendystyle