This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Kledingtips voor een eerste date

Kledingtips voor een eerste date

Verzorgde indruk

Welk outfit je ook kiest voor je eerste date, het is altijd belangrijk dat je er goed verzorgd uitziet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kleding schoon, fris en gestreken is. Je bent fris gedoucht voordat je op pad gaat. Okselfris en tanden gepoetst! Besteed de nodige aandacht aan je haar en eventuele make-up.

 

Wat ga je doen?

Wanneer je weet wat je gaat doen tijdens de date, dan kun je daar je kleding op aanpassen. Hoge hakken voor een boswandeling lijkt me geen goed idee. Je wil toch niet met pijnlijke voeten rondlopen? Maak het jezelf niet te moeilijk en pas je een beetje aan de omgeving aan. Comfortabel schoeisel betekent per definitie geen slippers, crocs of afgetrapte/vieze sneakers (doe alsjeblief niet!). Zorg dat de schoenen er netjes uitzien en dat ze passen bij de rest van je outfit.  

 

Met mate

Te veel van iets is nooit goed, dat geldt ook in deze. Maar ja, wat is te veel? Dat is voor iedereen anders. Gedraag je vooral zoals jij bent. Daar moet iemand voor vallen, niet voor de persoon die je speelt, maar later niet blijkt te zijn. Een béétje parfum is lekker maar we willen niet dat je date onpasselijk wordt van je parfumlucht. Spray niet te fanatiek maar hanteer een vleugje. Twijfel je over je make-up? Houd het naturel, dan zit je altijd goed. Mooi subtiel opgemaakt en geen opgedirkte poederdoos (tenzij jij je daarbij prettig bij voelt natuurlijk!). 

Te veel sieraden leiden alleen maar af van waar het eigenlijk om gaat, jullie kennismaking. Houd het dus subtiel en kies eerder voor een enkel mooi accessoire dan dat je jezelf volhangt met allerlei bling bling. Een beetje sexy is prima maar te strak of te bloot is nooit goed! Het zit niet lekker en je moet oppassen of alles nog goed zit! Door je weinig verhullend te kleden, wordt je fysieke uitstraling benadrukt, terwijl je misschien ook je persoonlijkheid onder de aandacht wil brengen. Probeer je daarom zó te kleden dat je de aandacht trekt en tegelijkertijd voldoende aan de verbeelding overlaat. Houd het stijlvol en niet overdone! Kies kleding waarin jij er goed uitziet en waar je je goed in voelt. Als je je ergens ongemakkelijk in voelt zal je dit waarschijnlijk ook uitstralen naar je date. 

 

Wees jezelf

De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is blijf bij jezelf! Word je doodongelukkig van pumps, jurkjes enz.  trek dit dan ook niet aan. Kies kleding waarin jij je comfortabel voelt. Voor heren idem dito. Je hoeft bijvoorbeeld helemaal niet jasje-dasje op een eerste date te verschijnen als dat niet bij je past.. Op een eerste date gaat het erom dat je elkaar beter leert kennen, dus laat je persoonlijkheid zien en laat zien wie jij bent. Al zijn er natuurlijk wel een aantal no-go's die je maar beter kunt vermijden... (zie met mate).

Relax! Het allerbelangrijkste van een eerste date is dat je plezier hebt. Het is geen sollicitatiegesprek. Het moet klikken op basis van wie jij bent, niet op basis van wie hij zoekt! Bekijk het van een "normale” situatie, leer gewoon iemand kennen en kijk of het gezellig is. Enjoy!