This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Leeftijdsverschil kans van slagen?

Leeftijdsverschil kans van slagen?

Ook bij niet getrouwde stellen is de norm dat de man 2,4 jaar ouder is. Heeft een relatie met iemand die een stuk ouder is dan zoveel nadelen? Of zijn er ook voordelen te noemen? 

 

Man moet ouder zijn

Volgens de standaardopvattingen moet de man nu iets ouder zijn, zegt een relatiedeskundige.  Ook moet hij ook langer en rijker zijn. Grote sterke mannen moeten ons beschermen, zoals het vroeger was.  Of hebben we van doen met vader- of moedercomplexen. Nee, zegt de psycholoog, onzin die fabeltjes. Natuurlijk kleven er nadelen aan een groot leeftijdsverschil. Een oudere partner gaat logischerwijs sneller achteruit dan een jongere. Een oudere vrouw heeft daarentegen weer de biologische grens, waarna ze geen kinderen meer kan krijgen.

 

Levenservaring is voordeel

Even oud zijn heeft ook een nadeel. Stel je bent van dezelfde leeftijd dan moet je alles samen uitvinden. Het zou toch best prettig zijn om een partner te hebben die meer heeft meegemaakt dan jij. Dat je iemand hebt waarop je eens terug kunt vallen. Levenservaring dat is het voordeel van een oudere partner. Je kan dan als jongere man blij zijn dat je oudere vriendin al kinderen heeft en dus ervaring. De rust die een ouder iemand soms kan uitstralen kun je ook als prettig ervaren. Maar dat heeft natuurlijk ook met de persoon in kwestie te maken.

 

Verrijkend

Wat voor invloed heeft het wanneer je beiden in een andere periode bent opgegroeid? Sommige facetten zijn voor de een bekend en voor de andere echt van een andere wereld. Je kunt dus van elkaar leren wanneer er leeftijdsverschil is. Een relatie met iemand die ouder of jonger is kun je vergelijken met iemand uit een andere cultuur. Het kan heel verrijkend zijn.

 

Relatie met leeftijdsverschil kans van slagen

Werkt zo’n relatie met leeftijdsverschil als de een studeert en de ander al werk? Of als de een nog werkt en de ander al met pensioen is? Het is handig als de levensfases overlappen, maar het is geen must.  Het gaat er in veel relaties om of je veel gemeen hebt. De karakters moeten bij elkaar passen. Wanneer je allebei creatief bent, is dat prettig. Of ben je allebei weg van honden, dan is dat van meer belang dan de leeftijd. Dezelfde humor is ook een hele belangrijke, dan kun je samen lachen om de mensen die jullie achter je rug uitlachen. Geluk daar gaat het om. Een relatie met leeftijdsverschil heeft zeker een kans van slagen.

 

Bronvermelding: Singlessite