This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Lichaamstaal

Lichaamstaal

Ze hebben het te druk met het maken van een goede indruk! Hoe kan je nu zien of succes hebt bij een date? Een hele mooie manier om dit te ontdekken is via de lichaamstaal. Signalen van het lichaam die duidelijker spreken dan meerdere woorden. We beginnen bij de ogen;

 

Oogcontact

Via de ogen kun je zien of iemand je leuk vindt. Kijkt iemand langdurig jouw kant op en wordt dit afgewisseld met zijdelingse korte blikken en een glimlach (er wordt meestal weggekeken als je terugkijkt) dan ga er maar vanuit dat die persoon je leuk vindt. Houdt de persoon het hoofd een beetje schuin gericht, dan kun je er zeker van zijn dat hij/zij interesse in je heeft. Mocht dit wederzijds zijn, stap erop af en sla je slag! Als men het oogcontact afbreekt naar de zijkant is dit geen goed teken. Men heeft geen interesse en onbewust gaat men op zoek naar interessantere dingen. Kijkt men globaal door heel de ruimte, dan verveelt men zich en zoekt men afleiding naar iets anders. Als oogcontact naar boven wordt afgebroken dan heb je een probleem. Dit is het meest afwijzende signaal die ze je maar kan geven. Tenzij ze informatie uit haar geheugen probeert te halen, dan kan ze alle kanten opkijken. Dus probeert ze een antwoord te geven op een vraag, dan geeft het niets! Door naar beneden te kijken toont men onderdanigheid. Men zal dit alleen doen bij mensen, waar van men onder de indruk is of die men respecteert. Knippert men meer dan nodig is met de ogen (meer dan 6 tot 10 keer per minuut), dan vindt de persoon je aantrekkelijk!

 

Handen

Staan de handpalmen naar jou gericht, dan staat ze open voor contact (vriendschappelijk gebaar). Ze voelt zich op haar gemak en veilig bij jou. Ze houdt haar handpalmen van je af of maakt een vuist dan ze is defensief. Je doet duidelijk iets verkeerd en zij is niet blij met je aanwezigheid! Als ze je aanraakt zonder duidelijke reden, dan is ze meer dan normaal geïnteresseerd in jou.

 

Voeten

Draait ze haar voeten weg, dan heeft ze de aandacht niet bij jou. Gekruisde voeten, ze is niet van plan om weg te lopen (dit in tegenstelling tot gekruisde armen, dan staat ze niet open voor contact!). Haar voeten staan jouw kant op, ze is geïnteresseerd!

 

Houding

Ieder mens heeft zijn "persoonlijke ruimte” waarin hij bepaalt wie men toelaat. Tijdens een gesprek met een kennis is de gebruikelijke ruimte ongeveer 1,50 meter van je vandaan en komt men niet dichterbij dan 0,50 meter. Het zijn een soort onzichtbare grenzen die men van elkaar respecteert. Mensen tot wie je je aangetrokken voelt, zijn toegestaan om dichter dan een halve te naderen. Laat iemand je in deze "intieme” zone betreden zonder terugtrekkende bewegingen te maken, dan is dat dus duidelijk een signaal dat men je mag. Hoe dichter ze bij je staat – Hoe aardiger ze je vindt!

 

Als ze haar hoofd scheef houdt, is dat een goed teken!

Darwin merkte al op dat mensen en andere dieren – vooral honden – scheef gaan kijken op het moment dat ze iets zien wat ze interessant vinden. Daarnaast is het ook weer typisch gebaar van onderdanigheid. Als mensen hun hoofd scheef houden zien ze er kleiner en onderdaniger uit.

 

Spiegelen

Zowel voor als tijdens het gesprek zul je vaak merken dat mensen die in elkaar geïnteresseerd zijn, elkaars lichaamshouding en bewegingen nadoen, het zogenaamde spiegelen. Als men zich op zijn gemak voelt bij je, dan zie je dat die ander zich gaat spiegelen aan de ander. Mensen vinden het fijn om gespiegeld te worden, het stelt ze op hun gemak. De hersenen geven een signaaltje af dat het goed zit. Ze registreren onbewust bewegingen en lichaamshouding van de ander. Spiegelen is een soort onbewust sociaal smeermiddel dat ook wordt gebruikt buiten het flirten. Tijdens het flirten bewijst het spiegelen goede diensten, in het bijzonder omdat het één van de weinige vormen van lichaamstaal is die je bewust kan uitvoeren zonder dat het opdringerig of overdreven lijkt. Mensen vinden het over het algemeen fijn om gespiegeld te worden en zullen – als ze je leuk vinden – reageren door op hun beurt jouw lichaamshouding en bewegingen te spiegelen.

 

Valkuilen

Haar pupillen kunnen groter worden omdat het schemerig is. Ze kan haar armen over elkaar doen omdat het koud is, ze kan haar voet opzij zetten omdat ze last heeft van haar knie, ze kan veel knipperen door hooikoorts, enzovoort.

Een enkel signaal is dus niet altijd betrouwbaar! Het gaat hier dan ook om de grote lijnen!

 

 

Broninformatie: T. Cox en S. Bellow