This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Liefde en Eigen liefde

Liefde en Eigen liefde

Misschien hebben we het zinnetje zelf uitgesproken of op onszelf toegepast.

Er zal dus wel een kern van waarheid in zitten. En zo moeilijk is het nu ook weer niet om te begrijpen waar deze volkswijsheid vandaan komt. Iedereen weet immers dat je zonder zelfvertrouwen en eigenliefde in de liefde (en in het leven) niet ver komt. 

 

De een is van nature behept met voldoende (of veel!) eigenliefde (of heeft zijn of haar opvoeding of cultuur mee), de ander moet ervoor vechten. Een grote vijand van eigenliefde zijn negatieve gedachten over jezelf en zelfblaam. Hieronder vind je een paar adviezen die je kunnen helpen om... meer van jezelf te houden!

 

Verban negatieve gedachten over jezelf

Vermijd gedachten als 'ik ben het niet waard', 'ik ben lelijk', 'ik ben dom'. Het zijn negatieve gedachten die nergens toe leiden (en waarschijnlijk ook helemaal niet waar zijn). Probeer jezelf het tegenovergestelde voor te houden. 'ik ben het waard', 'ik ben mooi', 'ik ben slim'. Spreek jezelf moed in. Ademhalen en doorlopen!

 

Onderneem actie

Beklaag jezelf niet - 'weer een pukkel erbij' of 'weer een bad hair day' - maar kom in actie. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste of ga naar de kapper voor een nieuw kapsel. Met zelfmedelijden kom je nergens.

 

Vergelijk jezelf niet (nooit!) met anderen

Iedereen heeft zijn (haar) sterke en zwakke punten. Iedereen is uniek. Jij ook! Houd dat jezelf voor ogen en vergelijk jezelf niet met anderen. Nooit!

 

Trek de schuld niet naar je toe

Trek de schuld niet naar je toe. Probeer de dingen te nemen hoe ze komen. Neem alles niet al te serieus. Haal je schouders op, probeer iets positiefs in de situatie te ontdekken en ga door met je leven.

 

Neem alles niet persoonlijk op

Word je niet uitgenodigd voor dat feest? Gaan je vrienden zonder jou weg? Neem het niet al te persoonlijk op. Er zal best wel een objectieve reden voor zijn. Je hoeft echt niet te denken dat iedereen jou moet hebben (want vaak genoeg is dat helemaal niet zo).

 

Hecht niet teveel aan het oordeel van anderen

Probeer je eigen gang te gaan en trek je niets aan van het oordeel van anderen. Je partner vindt je nieuwe jurk niet mooi? Jammer dan, jij vindt hem te gek en trekt hem dus gewoon aan. Je ouders zijn het niet eens met je nieuwe baan omdat die 'onder je niveau' is? Als jij het er naar je zin hebt, waarom zou je je er dan druk om maken? Jij kent jezelf het beste en kunt je eigen beslissingen nemen.

 

Wees niet bang voor veranderingen

Om de adviezen hierboven in de praktijk te brengen, zul je moeten veranderen. In plaats van met zelfbeklag beantwoord je een scherpe opmerking opeens met een glimlach of een schouderophalen. Dat kan je in het begin veel moeite kosten en de reactie van je omgeving zal het niet gemakkelijker maken. Maar probeer door te zetten.

 

Denk positief. En wees niet bang voor veranderingen!

 

 

Bronvermelding: Trendystyle