This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Partner selecteren? Houd rekening met de volgende selectiecriteria!

Partner selecteren? Houd rekening met de volgende selectiecriteria!

Wensenlijstje

Wanneer ik een potentiële cliënt aan de telefoon krijg die aangeeft dat zij (het is meestal een vrouw!) vrij kritisch is en dat hij aan een aantal voorwaarden moet voldoen, gaan mijn haren al een beetje overeind staan! Er zijn veel singles die een duidelijk beeld hebben van degene die zij willen vinden. Ze noemen een hele waslijst met eigenschappen waaraan hun partner moet voldoen en verliezen de grip op de realiteit.  

Als er altijd wel iets is, kun je eens kijken hoeveel noten je op je zang hebt. Schrijf eens op aan welke criteria jouw partner moet voldoen. Als dat er meer dan 7 zijn, is de kans dat je al die kenmerken in één persoon vindt klein. Er is altijd wel wat, dus kijk wat je écht belangrijk vindt. In plaats van telkens iemand anders te zoeken die niet aan je lijstje voldoet, kun je ook werken aan verbetering in de relatie. De mensen die een duurzame, goede relatie hebben, zijn niet de mensen die de beste exemplaren gevonden hebben; zij zijn echter bereid om fouten en minpunten van de ander te accepteren.

 

Je kunt ook te weinig eisen hebben. Ben jij snel verliefd? Heb je veel korte relaties gehad? Dan zou het kunnen zijn dat je te weinig noten op je zang hebt. Jouw belangrijkste eisen zijn aandacht en bevestiging krijgen dat jij bijzonder bent bij de ander. Je wilt niet alleen zijn. Je zult merken dat als de roze wolk een beetje gedaald is dat hij/zij toch niet bij je past. Kijk eens kritisch naar wat je echt belangrijk vindt? Ben eerlijk naar jezelf. Wat is voor jou echt belangrijk aan een partner? Kan dat met die persoon? Is dit niet zo kijk dan toch nog eventjes verder. Het bespaart je (weer) een enorme teleurstelling!

 

Veel belangrijker dan dat lijstje eigenschappen is dat jij weet, wat voor jou belangrijke relatiewaarden zijn. En, als je die helder hebt, of jij dit met jouw toekomstige partner op kan bouwen. Wat zijn nou relatiewaarden? Denk daarbij aan factoren als elkaar kunnen vertrouwen, aandacht en liefde aan elkaar geven, het voelen van een verbondenheid. Het gaat hier om de interactie tussen twee mensen. Dingen die tussen mensen gebeuren. Dat betekent dat je op een andere manier naar een potentiële partner gaat kijken. Je kan heel snel zien of je iemand aantrekkelijk vindt. Maar weten of iemand echt bij je past gaat dus niet in één oogopslag. Hiervoor moet je iemand leren kennen en ervaren of deze persoon aan jouw relatiewaarden voldoet. Een andere manier van selecteren.

 

Spiegelen

Hebben jullie dezelfde humor, levensfilosofie, waarden, geloof, tradities en interesses? Dan is de kans van slagen groot dat dit gaat werken. Partners die op elkaar lijken zijn gelukkiger met elkaar dan partners die van elkaar verschillen. Wanneer partners dezelfde waarden delen en eenzelfde soort levensfilosofie aanhangen, dan kan er veel makkelijker een gezamenlijk leven in worden gevuld. Er is wederzijds begrip. Gelijkenissen in een relatie zijn essentieel wanneer de intentie er is om een leven lang bij elkaar te blijven. Net dat het fenomeen "opposites attract” niet bestaat. Het is alleen per definitie niet waar. Aantrekkingskracht tot een tegenpool ontstaat vaak uit nieuwsgierigheid, het zoeken naar een zekere spanning. Is deze spanning weg dan merk je al snel genoeg dat die persoon al snel op je irritatie gaat werken. Een relatie met een tegenpool heeft statistisch gezien minder kans van slagen.

 

Kijk kritisch naar jezelf!

De meesten weten heus wel dat we ook iemand moeten zoeken die ongeveer even aantrekkelijk is als wij zelf. Ben daar ook reëel in je eisen en kijk eens met een kritische blik naar jezelf. "Ik voel me nog jong en ben erg actief en daarom zoek ik een jongere vrouw” (meestal mannen die dit roepen), zullen merken dat een jongere vrouw meestal niet gaat werken. Waarom zou je dit willen? De kans is klein dat de jongere dame ook jou uitkiest! Kijk kritisch naar jezelf. Zoek iemand die ongeveer even aantrekkelijk is als jijzelf en wat heb jij hem/haar allemaal te bieden? Stellen die fysiek op elkaar lijken, zijn over het algemeen het gelukkigst met elkaar.

 

Kern van bovenstaand verhaal is dat je het allemaal niet zo precies moet nemen. Kijk eens verder of het een boeiend, interessant, mooi mens is dat achter dat profiel schuilt. Je hebt niets te verliezen, spreek af en pak gezellig een terrasje. Ontdek elkaar! Pas dan kun je elkaar echt leren kennen!

 

Broninformatie: single coaching