This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Waarom een relatie in de regio Brabant?

Waarom een relatie in de regio Brabant?

 Als je op afstand woont, wordt er vaak al snel gekozen om bij elkaar te blijven overnachten. Hierdoor kan het zijn dat men elkaar snel goed leert kennen, maar het gevaar is, dat men soms sneller dingen gaat doen dan men in gedachten had. Vaak is de enige optie om elkaar alleen in het weekend te zien. Als je bij elkaar in de buurt woont, kun je jouw eigen dingen doen wanneer het jullie uitkomt.

 

Als je het gehele weekend samen bent, kan het na een tijd moeilijk worden deze gehele tijd te vullen omdat je die paar dagen constant bij elkaar bent. Dit kan toch na een langere tijd ervoor zorgen dat je je beperkt voelt en sommige dingen niet kan doen die je normaal wel zou doen in het weekend. Je hebt geen verplichting elkaar aandacht te schenken op momenten dat het alleen maar kan, alleen maar omdat je elkaar in het weekend ziet!

 

Sociale Media

Maar we hebben toch sociale media en we kunnen Appen om zo het contact te onderhouden? Appen en andere sociale media zijn heel normaal geworden, maar het creëert de illusie dat iemand heel dichtbij is, terwijl dat in feite niet zo is. Bovendien bestaat de kans dat hij/zij dingen verkeerd begrijpt. Je lichaamstaal, houding, stemgeluid valt weg en mensen gedragen zich nou eenmaal wat minder empathisch dan dat ze dat normaal zou doen dan als ze elkaar daadwerkelijk zouden zien. Je kan de reactie van iemand niet zien en het gevaar bestaat dat jullie dingen tegen elkaar zeggen die jullie eigenlijk niet zo bedoelen of erger nog dat je iemand kwetst terwijl dat helemaal niet de bedoeling is! Als je ruzie maakt in het echte leven, is het veel makkelijker om er ter plekke uit te komen.

 

Je moet elkaar voldoende kunnen zien om de relatie in stand te kunnen houden.

Kunnen jullie elkaar vaak genoeg zien?

Het is moeilijk om niet aan de relatie te twijfelen of te verlangen naar meer als je lang uit elkaar bent!

 

Kosten/Reistijd

Het is niet voor iedereen haalbaar om elke keer heen en weer te rijden en het is de vraag of je dat wilt en of je dat ervoor over hebt! Wie gaat naar wie en wie draagt waar aan bij? In het voorjaar en de zomer is het allemaal nog te doen, maar met de herfst en de winter met storm, sneeuw en ijzel is het zeker geen pretje om lang met de auto of openbaar vervoer te reizen. Heb je dat er allemaal voor over?

Veel koppels onderschatten hoe moeilijk het is om een relatie te hebben met iemand die ver weg woont.

Zeker als je iemand op vakantie hebt ontmoet, heb je er een romantisch beeld van. Je komt weer terug naar dezelfde prachtige omgeving, en begint weer van voren af aan.

Maar vroeg of laat raak je eraan gewend en dan is het niets anders dan een liefde op afstand waar je lang voor moet reizen en veel voor over moet hebben.

Tegelijkertijd zal de omgeving snoeihard oordelen over een relatie met iemand in het buitenland of erg ver weg woont en lang niet altijd positief!

Wees er dus op voorbereid dat je iedereen, van je ouders tot je vriendinnen, moet uitleggen waar je mee bezig bent.

 

Kinderen

De kinderen kiezen meestal niet voor de nieuwe man/vrouw, die moeten vaak gewoon mee!

Als je (toekomstige partner) dichtbij woont is dat alleen maar praktisch. Je kind kan altijd even bij papa of mama langs. Het grote voordeel is dat je weinig van jouw of zijn/haar kinderen en hun leven zal missen. Het is makkelijker en fijner voor de kinderen als ze hun vriendjes, sportclubjes enz. uit hun eigen woonomgeving niet hoeven te missen.  

Bovendien als je van plan bent om ver weg te verhuizen, dan is het wel fijn als je ex ermee akkoord gaat als je gaat verhuizen, Ik zou ook zeggen wacht nou eerst eens een jaar, totdat de ergste verliefdheid voorbij is en kijk dan eens of de relatie zo stevig is om de kinderen erbij te betrekken.  Het is nog lang niet aan de orde, maar het is wel iets waar je over na gaat denken: Samenwonen. Hoe gaan we dat doen? Waar? Want hij/zij heeft misschien wel daar zijn ex en de kinderen, en jij hebt misschien hier jouw ex en de kinderen. Dat maakt dat het heen en weer rijden altijd zal blijven, om de kinderen over te dragen aan exen. En een van beide moet weg uit zijn vertrouwde omgeving. Als je de weekenden verdeelt zit je al vaak met sporten (meestal op zaterdag), hoe ga je dat regelen? 

 

Werkt een relatie op afstand dan niet?

Wacht even met snel samenwonen totdat de heftige verliefdheid over is. Kijk vooral of je op één lijn zit, wat opvoeding, financiën enz. betreft.

Een relatie op afstand kan absoluut werken, maar begin alsjeblieft alleen aan een dergelijke relatie als je ervan overtuigd bent dat iemand de ware liefde is. Als jullie bereid zijn om dingen op te offeren voor jullie relatie, heeft dat zeker een kans van slagen. Het kan!