This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Valkuilen voor vrouwen bij het zoeken naar een partner

Valkuilen voor vrouwen bij het zoeken naar een partner

Vrouwen die uit een lange relatie komen

Een vrouw die jarenlang een relatie heeft gehad met een man en ervan overtuigd is dat ze hetzelfde type man moet zien te vinden. Want het voelt vertrouwd misschien zelfs veilig maar in plaats van rond te shoppen om te kijken of hij er tussen zit en andere types te proberen, blijven ze vaak steken in dit patroon. Om er vervolgens achter te komen dat het onmogelijk is iemand te vinden die precies op hem lijkt. En dat houden ze soms jaren vol, met alle frustratie en eenzaamheid van dien.

 

Wees avontuurlijk!

Misschien ben jij een serieuze zakenvrouw en word je uitgevraagd door een stoere bouwvakker in de kroeg. Je eerste gedachte zal zijn: “Wij passen echt niet bij elkaar!”. Mijn advies zou zijn: Ga gewoon een keer met hem op date. Als jij hem ook maar een klein beetje aantrekkelijk vindt, krijg je zo de kans om een kijkje te nemen in het leven van iemand die op een hele andere manier in het leven staat. Wie weet misschien past het wel geweldig bij je. Probeer een andere smaak en laat “jouw smaak” man los en probeer eens een ander smaakje! Want stel dat je op je veertigste langs een pannenkoekenkraam loopt en je eet sinds je zeventiende alleen maar patat. Dan kan jij je wel voor je kop slaan, toch?

 

Play hard to get!

Als je met een man date en je vindt hem leuk maak het hem dan niet te makkelijk. Op het moment dat je het hem te makkelijk maakt, dan kan hij het idee krijgen dat je marktwaarde in de datingmarkt laag is. Niet door hoe jij in elkaar zit, maar puur door het feit dat hij je makkelijk kan krijgen. Hij komt tot de conclusie dat zijn waarde hoger is dan die van jou. Zijn respect voor jou zal daardoor snel afnemen.

Terwijl als je hem er voor laat werken, door niet direct op zijn berichten te reageren en er in het algemeen voor te zorgen dat hij zijn best voor je moet doen om jou eerst maar eens goed te leren kennen (en jij leert zo hem rustig kennen)  dan moet hij wel tot de conclusie komen dat de beloning “jij” veel waarde heeft.

De meeste vrouwen zijn hier trouwens heel goed in. Ze kunnen een man in het begin moeite voor zich laten doen. Maar na een paar dates wordt dat minder. En na zes maanden zijn ze het helemaal kwijt. Waarom? Omdat ze hem leuk zijn gaan vinden. Mannen hebben er over het algemeen geen zin in om zomaar iets in hun schoot geworpen te krijgen en daar van alles mee te moeten. Zo werkt het niet in hun wereld. Ze willen zich krachtig voelen. Weten dat zij iets hebben veroverd wat veel waarde heeft. En door af en toe “hard to get” te spelen – let wel, op de juiste manier – laat je ze in die waan.

Zelfs als jullie al jaren in een relatie zitten, wil je hem het idee geven dat hij zijn best voor je moet blijven doen. Je man zal je dankbaar zijn!

 

Zet je ego aan de kant

Je hebt te maken met wat jezelf wilt. Maar ook wat je omgeving van je verlangt.

Stel er komt een man op je af die jij leuk vindt, maar die het nooit goed zal doen in je vriendengroep. Misschien draagt hij de verkeerde kleren, heeft hij geen goede reputatie of is er iets anders wat niet deugt in de ogen van jouw vriendengroep. Maar iets in hem vind je toch wel aantrekkelijk. Dan kan je hem snoeihard afwijzen voor de ogen van je vriendinnen om bij hen een wit voetje te halen. Maar dat komt met een hoge prijs. Je zet dan je eigen geluk opzij voor wat andere mensen van je denken. Je probeert je ego een boost te geven door andere mensen te pleasen.

Hou daar mee op.

Tenminste, als jij “de ware” vinden belangrijker vindt dan wat je vriendinnen voor een kort momentje van je denken. Als je enorm aangetrokken bent tot die ene man, dan ben jij de enige die hem af mag wijzen. Je vriendinnen hebben daar helemaal niets over te zeggen!

 

Ga er vanuit dat elke man het goed bedoelt

Door een relatie met een foute man te hebben gehad kan je houding naar mannen negatief en/of kil zijn. Dit schrikt een heleboel mannen af. Ook goede mannen die het beste met je voorhebben. Maar de mannen die er minder problemen mee hebben, de doorgewinterde players, die niets anders doen dan meerdere vrouwen er op na houden maakt het niets uit hoe jij je opstelt, waardoor je iedere keer weer tegen de verkeerde man aanloopt. Daardoor zul je moeite hebben om je kwetsbaar op te stellen. Dat begrijp ik heel goed. Ik snap dat dit moeilijk is als je bedrogen bent door een man. Je hart is gebroken. Je veel pijn is gedaan op wat voor manier dan ook. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rest van de mannelijke mensheid kan er weinig aan doen dat 1 man je zo schofterig behandeld heeft. Het is heel vervelend voor je. Maar reken niet alle mannen af op het gedrag van een paar sukkels.

Tijd om actie te ondernemen. Want als je zo doorgaat zou je de beste jaren van jouw leven bitter doorbrengen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ga ervan uit dat je date het beste met je voor heeft. Dat als hij jou leuk vindt, dat hij dan goed voor je wil zijn als hij de kans krijgt. Dat het merendeel van de mannen respectabele aardige mannen zijn. Die er helemaal niet op uit zijn om je hart te breken.

Je merkt dat je hierdoor wat meer tot rust kwam. De ervaring met foute mannen gaan naar de achtergrond, doordat er weer wat meer lieve mannen in jouw leven komen. Hierdoor komt jouw vertrouwen in de man weer een beetje terug.

De voornaamste reden om je kwetsbaar op te stellen is dat jij jezelf anders de kans ontneemt om verliefd te worden. Als je niet het goede kunt inzien van de mensen waar jij je aangetrokken tot voelt, dan krijg je een hele lastige situatie. Je gaat dan haast op zoek naar mannen die je beeld bevestigen. En loopt dan weer in de val van de foute man.

Daarom hoop ik dat jij je voor kan nemen om zo rustig mogelijk te blijven. En met een open blik te kijken als een nieuwe man zich bij je meldt. laat hem voor je werken en beoordeel of jij hem leuk vindt. En ga er ondertussen vanuit dat hij het goed bedoelt.

 

Kleed je als een mooie en bijzondere vrouw

“Het gaat toch om het innerlijk en niet om het uiterlijk. Uiterlijkheid is oppervlakkig, ik toch niet uren voor de spiegel staan?” Gelijk heb je. Als jij een gelukkig leven krijgt door vooral met andere dingen bezig te zijn, moet je dat vooral doen.

Maar bekijk het eens zo. Als jij overdag een diehard carrierevrouw bent en ‘s avonds een joggingbroek en t-shirt aantrekt naar de kroeg, dan zal niemand dat er aan af zien. En als jij veel sport met voor de rest van de tijd er een beetje slonzig bij loopt, ziet niemand hoe goed je lichaam eigenlijk is. En als jij wilt overkomen als een mooie vrouw met een bijzonder leven, dan moet jij je niet kleden als een grijs muisje. Het uiterlijk schept namelijk verwachtingen. En ik kom vaak vrouwen tegen waarbij het uiterlijk verwachtingen schept die niet worden nagemaakt.

 “Zie het maar zo.

Stel, je bent een vijfsterren maaltijd. Je bent het beste eten ooit en je bent heerlijk voor alle zintuigen. Stel dat ik jou die maaltijd breng… maar dan op een plastic bordje. Met plastic bestek. In een hoopje er op gekwakt. Zou je er aan afzien dat het een vijfsterren maaltijd is? Denk je dat je geneigd zou zijn er überhaupt aan te beginnen als het er zo uitziet?

En zo zijn mannen ook.

Als een vrouw er niet uitziet als een bijzonder iemand of geen uiterlijke kenmerken laat zien die we aantrekkelijk vinden, dan haken ze sneller af

En misschien denk je  ik ben helemaal niet knap.” Dan denk ik: “Hahaha, grapjas. Doe jezelf niet zo te kort joh.” En geef ik je de volgende tip.

Zelfs als je een beetje saai bent – en dat geeft helemaal niets – heeft het nog steeds zin om goed voor je uiterlijk te zorgen. Al met al zorg ervoor dat je buitenkant in orde is. Zo zorg je ervoor dat je de juiste mannen aantrekt en je de juiste verwachtingen schept.

En nu wat tips.

 

Rood is de perfecte kleur om de aandacht te trekken en zelfverzekerd over te komen. Welke tint rood je nodig hebt zul je wel even uit moeten zoeken, want bij sommige huidtypes past fel rood voor geen meter. Je hoeft ook niet ineens in een knalrode jurk ten tonele te verschijnen, maar dit mag natuurlijk wel. Een beetje rode lippenstift doet wonderen.

 

Geef het niet te veel tijd

Als je nou een man hebt die weinig interesse in je toont blijf dan niet te lang hangen.

Ik weet hoe groot de verleiding is. Maar het is niet nodig. Er zijn genoeg leuke mannen op de wereld. Dus heb je een man die na een tijdje toch niet zo leuk is als je dacht? Tijd voor de volgende.

Tijd is het kostbaarste wat je hebt. Verspil het dus niet met iemand die je eigenlijk niet zo leuk vindt of waarvan je eigenlijk al weet dit gaat toch niets worden. Good Luck!

 

 

 

Bronvermelding: mannengeheimen.nl