This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Waarom blijf ik op foute mannen vallen?

Waarom blijf ik op foute mannen vallen?

Je zoekt iemand (bewust of onbewust) op, die ons doet denken aan vroeger. 

De band die je als kind had met jouw ouders zetten we op latere leeftijd voort in een relatie. Die band is lang niet altijd alleen maar liefdevol en zorgzaam. Sommige ouders zijn juist afstandelijk of ronduit vernederend naar hun kind.

 

Iemand tot wie we ons psychologisch niet aangetrokken voelen, bestempelen we vaak als saai. Iemand die dezelfde frustraties oproept als vroeger is veel vertrouwder en comfortabeler! Het is zelfs zo dat je die emotionele achtbaan mist bij een partner die echt voor je kiest. Je hele systeem denkt namelijk dat liefde gevaarlijk hoort te zijn. Je vraagt je zelfs af of het wel echte liefde is als je evenveel krijgt als dat je geeft.

 

En omdat een mens een gewoontedier is, blijft zij/hij als volwassene dat spanningsveld opzoeken bij haar/zijn partner. Dat voelt namelijk vertrouwd, dat ben je gewend. Een player geeft je heftige emoties, omdat hij doet waar hij zin in heeft. Dit soort mannen wil zich niet binden en gebruikt vrouwen als een speeltje. Hij trekt je aan en laat je vervolgens (weer) als een baksteen vallen. Op het moment dat hij zijn zinnen op jou heeft gezet ben jij ook de enige die ertoe doet. Het gevoel dat jij de enige bent, is heerlijk. Hij geeft je het gevoel dat hij je al kent, zegt rake dingen die bij jou direct een gemixt gevoel van verwondering en vertrouwdheid oproepen. De typische "foute" man heeft vaak iets extra’s: charisma, charme, kennis van de vrouwelijke psyche, al dan niet gecombineerd met een mooi uiterlijk. Deze mannen hebben het talent om weerstand te omzeilen en zonder al teveel persoonlijke investeringen toezeggingen te geven. Lusten zonder lasten! Zo weet hij heus dat jij, net als ieder mens, opbloeit bij zijn aandacht en palmt hij je volledig in. Het is spannend en alles verslindend. En dat maakt het heel moeilijk om je van hem los te maken. Een relatie met een foute man voelt haast als een verslaving. Er is altijd die spanning. Dat mechanisme van trekken en afstoten werkt als een soort drugs.

 

Hoe kom je uit dit patroon?

 

Niet alle vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die niet goed voor ze zijn. Mensen die in een warme, veilig omgeving zijn opgegroeid, worden niet achterdochtig als ze merken dat iemand ze aandacht geeft en nokken er meteen mee, wanneer ze het gevoel hebben dat iemand een spelletje met ze speelt. Ze hebben genoeg zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Heel belangrijk: ken je grenzen. Want een foute man is misschien interessant, maar zodra er geweld, vernedering en bedrog in het spel komen is het een kwestie van omdraaien en nooit meer omkeren.

Ga op zoek naar spannende nieuwe ervaringen, door te reizen, nieuwe ingewikkelde dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen of in je werk uitdagingen op te zoeken.

Neem jezelf voor om nu te kiezen voor iemand met wie je wel een fijne toekomst kan opbouwen. Houd van jezelf en gun jezelf een betere, leukere relatie. Een trouwe, lieve, oprechte, eerlijke man. Hij heeft het beste met je voor. De spanning heb je niet nodig daarvoor in de plaats krijg je rust in je relatie en dat is veel fijner!

 

Broninformatie: Relatie Academie - Caroline