This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Waarom mooie en slimme vrouwen vrijgezel zijn!

Waarom mooie en slimme vrouwen vrijgezel zijn!

Reden 1: Slimme vrouwen zijn zelfstandiger

Hoe slimmer je bent, hoe minder je een man nodig hebt.

Je denkt er misschien niet over na. Maar doordat je zo intelligent bent, is er geen enkele noodzaak om een relatie te beginnen. Je kan je eigen boontjes doppen.

Dat betekent:

  • Dat je geen man nodig hebt voor het geld
  • Jijzelf beter kunt beslissen wat goed voor je is dan een man
  • Je de focus legt op goed voor jezelf zorgen in plaats van een man vinden die dat voor je doet

Omdat je geen man nodig hebt, is de intentie waarmee je zoekt anders

Voor vrouwen die niet zo slim zijn als jij, is een man aantrekkelijk als hij in staat is voor haar te betalen of haar uit de problemen te houden. Dat stukje valt weg als je intelligent bent en prima voor jezelf kunt zorgen. Je voelt je daarom minder snel aangetrokken tot een man.

Daarnaast haalt het een stukje man-vrouw dynamiek weg.

Mannen spelen in op de hulpbehoevendheid van minder slimme vrouwen. Niet op een gemene manier. Nee, mannen willen graag helpen als ze een vrouw leuk vinden. Minder intelligente vrouwen en mannen met geld vinden elkaar doordat ze elkaar iets te bieden hebben.

Maar als slimme vrouw heb je dat gedeelte van het spelletje niet. Je hebt geen man nodig – en dat straal je uit.

Als je financieel afhankelijk bent van een man zal je meer je best doen om de relatie te laten slagen dan wanneer dat niet het geval is.

 

Reden 2: Je carrière komt op de eerste plaats

Slimme vrouwen kiezen eerder voor een studie en carrière voordat ze ook maar denken aan settelen.

En dat is volkomen terecht.

Als je intelligent bent, zou het zonde zijn om direct kinderen te nemen en de rest van je leven als huisvrouw door te brengen. Tenzij dat is wat je wilt, natuurlijk.

De kans dat een slimme vrouw een carrière begint is nou eenmaal groter

Maar dat maakt wel dat er minder druk staat op het vinden van een man.

Wat ook meespeelt is dat mannen graag een vrouw willen die wat jonger is dan hen. Wanneer je als slimme vrouw later op de datingmarkt komt, heb je daardoor iets minder keus.

Gelukkig zijn er nog genoeg mannen over. En de slimme mannen wachten zelf ook meestal wat langer voordat ze gaan settelen.

 

Reden 3: Hoe meer keuze je hebt, hoe lastiger het wordt om te kiezen

Stel dat er op een avond voor je gekookt wordt door iemand die al je favoriete kostjes kent. Je komt aan in een enorme eetzaal en daar staan alle dingen die je lekker vindt. Meer dan dertig verschillende gerechten in onbeperkte hoeveelheden.

En je mag er maar voor vijftien minuten van eten.

Het is op zo’n moment moeilijk om een keuze te maken wat je in je mond stopt. Wanneer je van het ene gerecht geniet, kan je het andere niet proberen. 

Je kunt misschien twee of drie gerechten proberen in dat kwartier en er echt van genieten. Meer kan, maar dan raffel je het af. Minder kan ook, maar omdat het er allemaal zo lekker uitziet zou dat jammer zijn. Hoe dan ook: het merendeel van de gerechten kan je niet proberen.

Als je een slimme en knappe vrouw bent, heb je veel mannelijke aandacht. Je krijgt continu interessante mannen voorgeschoteld. Maar dat maakt het lastig om te kiezen.

Stel je voor dat je niet zo knap en niet zo slim was

Het aanbod van mannen zou kleiner zijn geweest. Wanneer je dan een man tegenkomt die aantrekkelijker is dan de mannen die zich normaal aan je presenteren, dan bijt je natuurlijk gelijk.

Maar als slimme en knappe vrouw heb je veel keus en zijn er veel goede opties. Kiezen wordt hierdoor een stuk moeilijker. De kans op teleurstelling groter.

Als je voor een man kiest, kan er een knagend gevoel blijven hangen. “Wat nou als ik toch voor die andere man was gegaan?” Je stelt een beslissing uit. De kans dat een relatie je teleurstelt, wordt groter.

De enige weg hieruit is om criteria vast te stellen van wat je zoekt in een relatie.

Als je veel keuze hebt, is er altijd een slimmere of knappere man voor handen.

Als je maar lang genoeg wacht kun jij je huidige partner altijd inruilen voor wat beters. Maar als je doel is om een relatie te hebben met een man die voldoet aan je standaarden – hint: die hebben niet zoveel met uiterlijk te maken – dan is de kans op resultaat groter.

 

Reden 4: Je schrikt een man af

Dit kan met verschillende dingen te maken hebben, maar de voornaamste twee zijn:

  • Je bent te dominant
  • Je komt niet aanspreekbaar over

Je zou misschien denken dat mannen de meest knappe vrouw in een club of kroeg aanspreken.  Maar niks is minder waar: Ze gaan standaard voor de vrouw die het aardigst lijkt.

Mannen houden niet van afwijzing en ze denken dat een mooie vrouw heel veel keus zal hebben…. waardoor de kans op een afwijzing groter wordt.

 

Daarom is het als mooie vrouw erg belangrijk om een warme en prettige uitstraling te hebben. Door jezelf toegankelijk te maken wordt het makkelijker voor mannen om je aan te spreken. En is het makkelijker om iemand te ontmoeten die je leuk vindt.

Iets vergelijkbaars geldt voor slimme vrouwen.

Slimme vrouwen kunnen op het eerste gezicht wat betweterig lijken.

Doordat ze de hele dag met hun hoofd bezig zijn kunnen ze heel rationeel overkomen. Als een man van een afstandje naar zo’n vrouw kijkt denkt hij: “Als ik nu naar haar toeloop om haar te vertellen dat ze mooie ogen heeft, zal ze mijn hele aanpak bekritiseren.”

Dat is waar mannen bang voor kunnen zijn als ze een vrouw in de kroeg zien staan die bovengemiddeld slim overkomt. Ze zijn niet geïntimideerd door haar intelligentie, dat vinden ze zelfs prachtig.

Maar dat je slimmer bent dan je gesprekspartner betekent niet dat je het voortdurend hoeft te laten merken.

 

Het laatste dat een rol kan spelen is dat je te dominant bent

Als je veel mannen achter je aanhebt of erg zelfverzekerd bent, kan je geneigd zijn om flink de beuk erin te gooien als een man je probeert te versieren.

Dat is niet leuk voor een man.

 

Hij wil graag merken dat je openstaat voor zijn charmes. Je hoeft niet te applaudisseren voor wat hij doet en je hoeft niet alles leuk te vinden, maar hij wil wel dat je hem een kans geeft om te laten zien wat hij in huis heeft.

Net zoals jij wil dat je hem kiest om wie hij is en wat hij als man te bieden heeft.

Wanneer je erg dominant bent en jij continu bepaalt wanneer wat moet gebeuren, geef je hem niet de kans om zijn mannelijkheid te tonen en je te verleiden. Daarmee verdwijnt voor hem de lol in jullie relatie, of die nou twee dagen of twee jaar duurt.

 

Reden 5: Je vergeet je vrouwelijk te gedragen

Een heteroseksuele man valt op een vrouwelijke vrouw.

En niet een vrouw die overkomt als een man. Of eigenschappen vertoont die veelal voorkomt bij mannen.

Dat gaat om het uiterlijk, zoals het hebben van kort haar. Maar ook om gedrag, zoals het aanzetten van je vrouwelijkheid.

Slimme vrouwen vergeten nog weleens om zich vrouwelijk te gedragen en maken zich daardoor minder aantrekkelijk voor mannen.

Wanneer je een heel rationeel gesprek voert met een man zal hij dit heel leuk vinden. Hij houdt net zoveel van een goed gesprek als jij. Maar dan blijft het op het niveau van een interessant gesprek en gaat het niet verder dan dat. En als je wilt dat hij je versiert zal het naar een flirterig gesprek moeten gaan.

Dat kan alleen als jij je presenteert als vrouw die wil flirten en niet als intellectuele sparringspartner.

 

Als je erg knap of slim bent, zijn er veel mannen die met je op date willen.

Maar de vraag is: hoeveel van die mannen zitten op hetzelfde niveau (of hoger) als jij? Hoeveel van die mannen hebben hetzelfde of een hoger intellect? En hoe zit het qua uiterlijk?

 

Hoe slimmer je bent, hoe moeilijker het wordt om een partner te vinden met eenzelfde of hoger IQ dan jij.

En omdat mensen hun IQ niet op hun voorhoofd tatoeëren kan het even duren voordat je erachter komt dat de man die je date geen intellectuele uitdaging vormt.

Als je erg slim en/of knap bent is het belangrijk om naar plaatsen te gaan waar slimme/knappe mannen komen.

Zo maak je de kans groter dat je het volgende jaar niet meer vrijgezel bent. Want als je blijft aanmodderen met mannen die minder hoog op de hiërarchie zitten dan jij snap ik dat jij je niet zo snel aangetrokken voelt en je meeste relaties als een nachtkaars uitgaan.

 

 

Broninformatie: Mannengeheim