This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Waarom sommige singles altijd single zullen blijven

Waarom sommige singles altijd single zullen blijven

Ik kan tijdens een inschrijving wegens privacy redenen helaas geen referentie navragen en moet er maar vanuit gaat dat wat er vertelt wordt, ook daadwerkelijk klopt. Op het moment dat iemand gaat daten, begin het soms te dagen waarom het bij hem of haar maar niet wil lukken. Wat zijn de oorzaken?

 

De verwachtingen zijn te hoog. Ze dromen intussen van de perfecte partner en op hun zoektocht naar perfectie maken ze zichzelf van alles wijs. Mocht het uiteindelijk dan toch serieus gaan worden, dan blijft het een onmogelijke liefde:

 

-          Ze nemen me maar zoals ik ben!

Iedereen is in elke situatie anders. Deze stelling is dus niet realistisch. Een relatie is gebaseerd op geven en nemen, met "elkaar rekening houden" als basis

 

 -          Mannen zijn bang voor me!

Een goede discussie, een sterke persoonlijkheid, een mooi uiterlijk daar schrikken mannen niet van. Kijk eens kritisch naar je houding (gesloten/open) en uitstraling (vriendelijk/nors kijken).

 

 -          Ik heb niemand nodig, bevalt me prima zo!

Single zijn heeft zeker zijn voordelen. Je bepaalt zelf wat er gebeurt en hoeft met niemand rekening te houden of compromissen te sluiten. Misschien werkt dit voor een tijdje. Maar altijd in een leeg huis komen en nooit kunnen delen wat je meemaakt is wel keerzijde.

 

-          De verlegen single

De verlegen single heeft alles. Een leuke baan, vrienden, een leuk leven maar "de geschikte partner" ontbreekt nog. Is het verlegenheid, faalangst of lef? Als een gesprekje met een vrouw al moeilijk is, hoe komen ze dan ooit aan een liefdesleven toe? Volgens de regels moeten de mannen "jagen" en de eerste stap zetten. En daar zit 'm precies het probleem. Het gevolg is dat men denkt dat de geplaagde single man geen vrouw hoeft. Maar het tegendeel is waar. Vaak zijn deze mannen al op jonge leeftijd geinteresseerd in vrouwen en voelen ze zich tot het andere geslacht aangetrokken. De vaak 'wat vrouwelijke' mannen dromen van romantiek en de 'liefde van hun leven'. En hun hoge, weinig nuchtere idealen zitten henzelf daarbij in de weg.

 

-          Streven naar perfectie!

Ruim 60% van de single mannen willen alleen een relatie als er garantie op perfectie is. Een nuchtere en meer realistische kijk op de liefde zou veel singles beter passen. Het bijstellen van verwachtingen gaat echter moeizaam. 

Single mensen geloven in romantische idealen zoals gelukkige eindes, Mr. Right, en de prins op het witte paard. Maar dat is vragen om een berg teleurstellingen. Door te focussen op perfectie, zullen vele potentiële levenspartners over het hoofd worden gezien. Of er is een relatie met een geschikte partner, die wordt afgeblazen omdat de vrijgezel nog 'even verder wil zoeken'. Perfectie bestaat niet. Wanneer dringt het door? het geen zin heeft om als single op de perfecte partner te blijven wachten. 'Stel je tevreden met een tweede keus, iemand die misschien niet helemaal de ware is, maar toch geschikt is,'

 

-          Singles die enkel kijken naar het uiterlijk

Singles leggen te veel nadruk op hartstocht en uiterlijk. De liefde moet sensationeel, vurig en gepassioneerd zijn. Om een goede relatie te krijgen zijn dit juist niet de waarden die een relatie langdurig maken. Relationele vaardigheid, emotionele intimiteit zijn op den duur vele malen belangrijker dan uiterlijkheden. Als je in grote lijnen niet compatibel bent met je partner zul je vroeg of laat problemen ondervinden. Elke relatie moet zich ontwikkelen.

Vrouwen geven veel meer om de binnenkant; de persoonlijkheid, humor, goede manieren en ambitie. Vrouwen die op zoek zijn naar een man zoeken een man die ze van een veilige en stabiele omgeving kan voorzien. Vrouwen kijken verder dan mannen over het algemeen. Vrouwen verkiezen inhoud boven een goed uiterlijk. Een vrouw wil een man die zich volledig op haar richt zodat er een toekomst is voor de relatie en mogelijk zelfs kinderen. Vrouwen willen vriendschap, liefde en toewijding. Vrouwen gebruiken het uiterlijk wel om erachter te komen wat voor type man je bent. Hoe je eruit ziet is dan wel van belang maar alleen om te bepalen van hoe ze denken dat je bent. Het is daarom goed om er altijd verzorgd uit te zien. Als je sport en gezond eet dan is dat te zien aan je uiterlijk. Vrouwen houden van mannen die goed voor zichzelf zorgen. 

 

Aantrekkingskracht is belangrijk, want ooit wil je met die man of vrouw ook in bed belanden, maar die zit in veel meer dan in brede schouders, grote borsten, lange benen of een wuivende haardos.

 

Lichaamstaal, hoe mensen in hun totaliteit bij ons binnenkomen, bepaalt aantrekking, wat we zien op een foto, is daar absoluut een reductie van. Durven afspreken, los van een verpletterende foto-indruk is dus belangrijk.

 

 

Broninformatie: mens-en-samenleving info nu en Badoo