This website uses cookies. Click here for more information.

Het datingbureau voor singles in Brabant

 

Wij vinden een match voor jou!

 
Wanneer ben je weer klaar voor een relatie?

Wanneer ben je weer klaar voor een relatie?

Je hebt misschien een heftige periode achter de rug. Je partner is overleden of heeft het net uitgemaakt (of andersom). Hierdoor wordt jouw situatie totaal anders. Je gaat een (onzekere) periode tegemoet die je moet verwerken. De een heeft wat meer tijd nodig voor zichzelf (even geen relaties meer), de ander wil zo snel mogelijk iemand anders. Een relatie geeft een stukje zekerheid, het fijne gevoel van samen zijn. Een andere optie is het type vrijheid, blijheid. Eindelijk weer genieten van je vrijgezelle bestaan! Je wilt wel de lusten maar niet de lasten van een relatie! De vraag die je jezelf moet stellen is: Wanneer is het voor mijzelf gezond om een nieuwe relatie aan te gaan?

 

Genezen van je vorige relatie

Allereerst wat je wilt doen is je vorige relatie helemaal achter je laten.In de meeste gevallen vertoon je vluchtgedrag. Door afleiding te zoeken hoef je niet te denken aan je vorige relatie. Je duikt het ene feest na het andere in of je zoekt je uitvlucht in sporten, werk enz.. Niet dat het fout is, maar neem de tijd om alles wat er gebeurt is een plek te geven.

“Ik denk dat een nieuwe relatie me helpt de vorige een plek te geven”
Dit kan aantrekkelijk klinken maar wees eerlijk tegen jezelf. Hoe gezond denk je dat het is om in een andere relatie te duiken als je de vorige nog niet eens verwerkt hebt? Is dat zelfs niet egoistisch naar je nieuwe partner? Een nieuwe partner kan niet de taak op zich nemen om je gelukkig te maken wanneer je niet tevreden bent met jezelf. Je werk, vriendenkring, hobby’s en toekomstplannen zijn allemaal factoren die van invloed zijn op je welbevinden. Je dient zelf weer greep op je leven te krijgen en goed in je vel te zitten alvorens je energie te spenderen aan de opbouw van een nieuwe, vaste relatie.

Pas wanneer je echt met overtuiging kunt zeggen dat je vrede hebt met het verleden en je geen negatieve emoties hebt richting de vorige relatie, weet je dat je gezond vooruit kan gaan kijken. Hoe positiever je je over een ex-partner uit, hoe beter je het verleden verwerkt hebt. Wanneer je je veelal negatief uitlaat, dan voel je je eerder nog aan hem of haar verbonden en ben je er nog niet klaar voor om de aandacht op iemand anders te richten.

 

De relatie niet nodig hebben

Met relatie is alles goed, zonder relatie is alles niet compleet. Foute gedachte, je hebt NIEMAND nodig die jouw leegte vult. Je mag jouw behoeftes nooit uit een relatie halen. Waarom doen heel veel mensen dit dan wel? Dat kan van alles zijn zoals een gevoel van goedkeuring of zelfvertrouwen en het gevoel om een veilige toekomst te hebben. Laat deze los! Als je dat kunt dan merk je dat wanneer je dan iemand tegen komt die je écht leuk vindt, je zeker weet dat je die persoon niet wilt omdat je zo graag een relatie wilt, maar dat je écht voor die persoon kiest. Dan pas kan je ook een gezonde relatie aan gaan waarin je oprechte onvoorwaardelijke liefde geeft aan elkaar en tegelijk elkaar de ruimte geeft die ieder nodig heeft.

Hoe kan je dat immers doen als je verwacht dat iemand in jouw behoeftes voorziet? Dan VERWACHT je dingen en ga je je ongelukkig voelen wanneer die persoon niet in die behoeftes voorziet.

Je zoekt niet naar iemand die een leegte vult

Tuurlijk kun je het intens missen om je leven met iemand te delen, en iemand naast je te hebben die dichter bij je staat dan wie dan ook. Maar als je een relatie zoekt omdat je leven ‘leeg’ voelt, hang je er teveel aan op. Hoe mooi de liefde ook is, een relatie kan nooit de vervulling van je leven zijn. Wel een waardevolle aanvulling. 

 

Je weet wat je wilt

Als je heel snel weer in een nieuwe relatie stapt, kan het zijn dat je jezelf een beetje voorbij rent. Er is niets mis mee om snel weer te gaan daten, maar het is wel zo fijn om goed te weten wat je zoekt. Wat voor iemand zoek je – een rustig type, of juist iemand die leven in de brouwerij brengt? Wil je uiteindelijk samenwonen, wil je kinderen? Welke elementen uit je vorige relatie vond je fijn, en welke juist niet? Hoe beter je weet wat je wilt, hoe groter de kans dat je iemand vindt die echt bij je past.

Als je het gevoel hebt dat je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet, je geen gevoelens meer hebt voor je ex-partner en weet wat je wensen en behoeftes zijn voor in de toekomst, kun je je weer richten op het opbouwen van een nieuwe relatie. Dan is de tijd om het hoofd weer omhoog te richten en vooruit te kijken!

 

 

 

Broninformatie: attractiongym.nl