Vision Board

Iets met een glazen bol...

Knippen & plakken voor gevorderden

Vision board

A.k.a: Action board, Inspiration board, Dream board, Motivation board
Waarom een Vision Board? Het idee achter een vision board is gebaseerd op enkele psychologische principes en motivatietheorieën. Hier zijn enkele manieren waarop een vision board kan werken:

Focus en Richting: Een vision board helpt je om je doelen concreet te maken en dient als een constante herinnering aan wat je wilt bereiken. Het biedt focus en helpt je om je energie te richten op de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Motivatie en Inspiratie: Het regelmatig bekijken van je vision board kan je motiveren en inspireren. Het kan dienen als een positieve herinnering aan je doelen, zelfs op momenten dat je misschien ontmoedigd bent.

Positieve Psychologie: Het samenstellen en regelmatig bekijken van een vision board kan bijdragen aan positieve psychologie. Door je te concentreren op wat je wilt bereiken in plaats van wat je wilt vermijden, kun je een positievere mindset ontwikkelen.

Zelfbewustzijn: Het proces van het maken van een vision board dwingt je om na te denken over je doelen en wat voor jou echt belangrijk is. Dit vergroot je zelfbewustzijn en helpt je beter te begrijpen wat je wilt in het leven.

Pas als je weet wie je zelf bent, wat jij belangrijk vindt en hoe jij je toekomst voor je ziet kun je daar de juiste persoon die in dat plaatje past vinden. Deze Vision board workshop is daarom ook in 2 dagen opgedeeld. Op Dag 1 kijken we naar jou en op Dag 2 kijken we naar de ander, degene die bij jou en jouw toekomst aansluit.

Opdracht: vooraf ‘om in de mood te komen’
Een Vision Board is iets persoonlijks. We willen je daarom ook op je gemak laten voelen tijdens het knippen en plakken. Dit willen we doen door een gepersonaliseerde afspeellijst op te zetten. We zouden het leuk vinden als je een aantal nummers doorgeeft die we in die lijst toe kunnen voegen.

Inhoud

Dag 1
We gaan een vision board voor 2024 maken:
In het Vision board komt naar voren:
Wie jij bent en welke eigenschappen jij van jezelf dit jaar meer wil ontwikkelen (maar blijf bij jezelf!)
Wat wil je dit jaar bereiken? Waar krijg jij energie van? Waar droom je van?
Hoe wil je je dit jaar voelen?
Wat mis je in je leven en zou je meer willen toe laten?

Je kunt denken aan alle 8 de levensgebieden:
Fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, sociaal/relatie, omgeving, werk, financieel.
Denk groots en laat je inspireren door wat je tegenkomt in de magazines!

Dag 2
We gaan het Vision Board na bespreken met de groep, zo komen er misschien interessante vragen op en gaat jouw visie meer leven.
De vorige dag ging helemaal over wie jij bent en waar jij naartoe wil. Vandaag richten we ons op de ander. A.d.h.v. jouw Vision board gaan we kijken wat voor persoon er past in het leven dat jij voor je ziet en bij wie jij bent. En hoe je de kansen kan vergroten om die persoon te vinden!
Ook kun je door te kijken naar je Vision board doelen gaan stellen en dit opdelen in kleine haalbare stappen om dit droomleven te kunnen bereiken.

Belangrijke info

Datum: donderdag 4 april ’24
Tijd: 20:15 uur – ….. het licht wordt
Waar: Kantoor Matchmaker Brabant
Wie: Iedereen met interesse
Prijs: € 0 (pilotfase)
Inclusief hapjes, welkomstdrankje en muziek
Whatsapp/Tel: 085-0161312

Veelgestelde vragen

Natuurlijk! Wel graag even inschrijven :). Wij zorgen ervoor dat het duidelijk is wie single is.

Daar kijken we niet naar. Het is niet bedoeld als datingevent.

Je kan gratis parkeren voor de deur. Het adres is Minervum 7444C in Breda. De bushalte is op 2 minuten lopen.

Dit is nog niet ingepland. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart